Logitech a cumpărat producătorul de accesorii de gaming Saitek

16.09.2016
Logitech a cumpărat producătorul de accesorii de gaming Saitek

Logitech, unul dintre cei mai mari producători de periferice pentru PC-uri, care pune o mare importanţă pe accesoriile dedicate gaming-ului, a anunţat achiziţia brandului Saitek, care se ocupă de realizarea de accesorii premium pentru simulatoare de zbor. Tranzacţia se face între Logitech şi MadCatz Interactive, o companie concurentă pe acest segment pe piaţă, iar valoarea tranzacţie se ridică la suma de 13 milioane de dolari.

Conform declaraţiilor lui Ujesh Desai, vicepreşedinte şi general manager al departamentului de gaming din cadrul Logitech, achiziţia nu a fost făcută în scopul de a creşte rezultatele financiare ale companiei. Având în vedere că seria de produse Logitech G comercializează deja accesorii pentru simulatoare auto precum volanele G29 şi G920 Driving Force, compania a decis să îşi extindă oferta de produse. Astfel, acum va putea oferi şi produse sub brandurile Logitech G şi Saitek pentru cei pasionaţi de jocuri cu avioane sau nave spaţiale.

Astfel, Logitech are acum în oferta sa de accesorii pentru gaming mouse-uri, tastaturi, căşti, volane şi console de zbor, putând oferi produse de calitate comparabilă către oricare tip de gamer. Având în vedere că brandul Saitek este destul de cunoscut în rândul gamerilor, probabil că noile produse vor păstra acest nume, chiar dacă vor fi integrate în gama de produse Logitech G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult