Logitech anunţă un mousepad cu încărcare wireless şi două mouse-uri de gaming compatibile

12.06.2017
Logitech anunţă un mousepad cu încărcare wireless şi două mouse-uri de gaming compatibile

Logitech a anunţat o nouă linie de accesorii de gaming. Aceasta se numeşte Powerplay şi integrează o tehnologie proprietară de încărcare wireless prin intermediul unui mousepad compatibil. Noua gamă de dispozitive include momentan un mouse-pad numit  Logitech G Powerplay şi două noi modele de mouse, practic variante îmbunătăţite ale unor modele deja existente: G703 şi G903. Spre diferenţă de alte soluţii precum standardul Qi, tehnologia Logitech acoperă întreaga suprafaţă a mousepad-ului, nu doar o zonă restrânsă.

Mousepad-ul G Powerplay de la Logitech acoperă o suprafaţă de 275 x 320 mm şi vine în variantă moale, pe suport cauciucat acoperit cu material textile, sau pe suprafaţă din plastic tare. În partea de sus, G Powerplay are ataşată o cutie care găzduieşte componentele electronice, care se conectează la un port USB al computerului folosind un cablu micro-usb acoperit cu material textil. Desigur, acest mouse pad poate fi folosit cu orice alt model de mouse pentru utilizare normală , însă doar cele compatibile cu tehnologia Powerplay vor putea fi încărcate automat în timpul utilizării.

Modelul de mouse Logitech G903 este o versiune actualizată a lui G900. Acesta poate funcţiona atât în mod wireless, cât şi în mod USB, singura noutate a noului model fiind compatibilitatea cu încărcarea wireless. Acesta costă 150 de dolari în Statele Unite şi vine cu acelaşi senzor PMW3366, foarte apreciat de gameri. G703 în schimb este un model actualizat al lui G403, oferind acelaşi design şi aceleaşi componente la interior. Încărcarea wireless este iarăşi noutatea majoră, preţul fiind tot de 100 de dolari, asemeni „fratelui” său mai vechi.

Un astfel de mousepad ar fi mult mai util dacă ar putea încărca şi alte dispozitive în afară de periferice, precum smartphone-uri, însă momentan Logitech nu vorbeşte despre licenţierea Powerplay către alte companii. Compania susţine că lucrează la acest standard de mai bine de patru ani şi că modul de funcţionare este proprietar, lucru care sugerează că alte companii nu îl vor putea folosi fără acordul său.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult