Logitech G903 + PowerPlay: perifericele de gaming renunţă la cabluri [REVIEW]

11.10.2017
Logitech G903 + PowerPlay: perifericele de gaming renunţă la cabluri [REVIEW]
Design, construcţie, ergonomie

Perifericele dedicate gaming-ului au fost până de curând dependente de fire, timpul de răspuns fiind unul dintre punctele forte ale acestora. Acum că tehnologiile wireless s-au îmbunătăţit până în punctul în care ambele soluţii sunt la fel de bune, Logitech propune o soluţie şi pentru problema încărcării acumulatorilor. Aceasta se numeşte PowerPlay şi vine sub forma unui mousepad care oferă încărcare wireless, unul dintre mouşii compatibili fiind chiar vârful de gamă, G903 „Lightspeed”, pe care am avut plăcerea să îl testăm alături de sistemul PowerPlay. Rezultatele sunt cel puţin interesante.

Design, construcţie, ergonomie

Întrucât mousepad-ul PowerPlay este adevărata noutate a review-ului de faţă, voi începe cu acesta, după care voi lua şi mouse-ul G903 la „puricat”. PowerPlay este un încărcător wireless, care poate alimenta dispozitivele compatibile pe toată suprafaţa sa (dispozitive Logitech, desigur). Acesta este realizat dintr-un material cauciucat foarte aderent, lucru care asigură poziţia fixă în utilizare, indiferent de situaţie. În cutia PowerPlay găsim două modele de mouse pad-uri şi un dispozitiv mic circular, care asigură compatibilitatea cu mouşii cu funcţionalitate PowerPlay.

Unul dintre pad-urile incluse în pachet este de tip textil, cu o suprafaţă cauciucată în partea de jos, care se pune peste sistemul PowerPlay. Întrucât atât pad-ul, cât şi PowerPlay sunt cauciucate, aderenţa este asigurată, iar transferul de energie nu este împiedicat în niciun fel. Cel de-al doilea pad este din plastic rigid, model preferat de unii dintre utilizatori. Şi acesta are o suprafaţă aderentă în partea de jos şi stă la fel de bine fixat pe PowerPlay.

În partea de sus a suprafeţei PowerPlay se află o cutie mică de culoare neagră, care include toată electronica necesară funcţionării. Aici se ataşează cablul micro-USB proprietar, similar cu cel de pe alte produse Logitech G, care se conectează la PC. Aceasta este singura conexiune necesară pentru funcţionarea întregului sistem PowerPlay. Logo-ul „G” care descrie divizia de gaming Logitech este tot timpul aprins, putând fi colorat în orice nuanţă, graţie unui sistem de iluminare RGB.

Mouse-ul G903 este însă mai puţin surprinzător. Acesta este practic o versiune cu suport pentru PowerPlay a lui G900 Chaos Spectrum, lansat anul trecut. Mouse-ul păstrează acelaşi design exterior şi aceleaşi capabilităţi software şi hardware, cu menţiunea că pe partea de jos există acum un orificiu circular care poate servi două roluri.

Aici poate fi conectat adaptorul din pachetul PowerPlay care asigură încărcare wireless şi comunicare cu pad-ul pentru conectare directă la PC, fără Bluetooth sau adaptorul USB inclus în pachet. Totodată, cei care cumpără G903 şi nu îl folosesc cu PowerPlay, pot ataşa în acest orificiu o greutate suplimentară. Atunci când mouse-ul are greutatea suplimentară ataşată, este le fel de greu precum în utilizarea cu PowerPlay. Singura metodă de a utiliza mouse-ul fără greutate adăugată este renunţarea la încărcarea wireless şi conectarea la PC prin adaptorul proprietar.

În rest, G903 împrumută cam totul de la G900. Toate butoanele sunt în aceleaşi locuri, forma mouse-ului este identică, iar butoanele laterale magnetice sunt în continuare modulare. Poţi opta să elimini toate butoanele laterale, sau să adaugi butoane pe ambele părţi. Acesta pot fi programate folosind Logitech Gaming Software, asemeni profilurilor pentru DPI. Scroll-ul funcţionează similar cu cel de pe MX Master, fiind posibilă operarea sa în modul clasic, cu click-uri, sau în mod „liber”, cu scroll infinit. Atât indicatoarele pentru setările DPI, cât şi logo-ul G de pe mouse pot fi colorate în toate culorile posibile, fiind echipate cu LED-uri RGB, iar software-ul LGS asigură şi sincronizarea între mouse şi PowerPlay la acest capitolul cu un singur click.

G900 putea fi folosit atât în mod wireless, cât şi conectat la PC prin micro-USB, iar G903 „moşteneşte” aceste avantaje, adăugând în plus încărcarea wireless prin PowerPlay. Avantajul lui G903 faţă de predecesorul său este faptul că poate fi folosit în mai multe situaţii, conectarea lui la PowerPlay asigurând şi conectarea la PC, fără setări în plus sau alte adaptoare de conectat. Mai mult, acesta poate fi folosit acasă alături de PowerPlay şi în „deplasare” fără, alături de un alt computer, adaptorul fiind necesar doar pe alt PC.

Galerie foto

 

Părţi pozitive

Un sistem uşor de setat
Mouse-ul vine cu toate accesoriile necesare
PowerPlay include două pad-uri
Încărcarea wireless asigură funcţionalitate fără oprire şi fără conectarea unui cablu la mouse

Părţi negative

Preţ foarte mare
Încărcarea wireless este foarte lentă
PowerPlay este compatibil doar cu două modele de mouşi de la Logitech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult