Logitech lansează G305, un mouse wireless de gaming cu autonomie de până la 9 luni

16.05.2018
Logitech lansează G305, un mouse wireless de gaming cu autonomie de până la 9 luni

Logitech a anunţat un nou mouse de gaming din gama G de buget: G305. Acesta păstrează design-ul modelelor de bază G102 şi G203 şi variantei e-Sports G Pro, însă renunţă la cablu pentru tehnologia wireless Lightspeed, care a debutat anul trecut pe tastatura G613 şi pe mouşii high end G903 şi G703. Pe lângă un design simplist şi performanţă ridicată, Logitech promite însă ceva ce modelele wireless PowerPlay nu puteau oferi: autonomie ridicată, care poate varia între câteva săptămâni şi câteva luni.

G305 este un mouse cu şase butoane destul de standard în funcţionalitate şi design. Acesta este realizat pentru a fi folosit cu mâna dreaptă, deci cele două butoane în plus pe lângă cele trei normale (click stânga, click dreapta şi click mijloc + scroll) sunt poziţionate pe laterala din stânga, pentru a fi apăsate cu degetul mare.  Acesta mai beneficiază de un buton sub scroll pentru modificarea setărilor pentru DPI, iar în partea de jos, există un buton pentru trecerea în modul de funcţionare economic.

Chiar dacă la exterior nu oferă un design tocmai nou, suprafaţa de sus este practic un capac care ascunde locaşul pentru bateria AA, cât şi pentru stocarea adaptorului USB Lightspeed atunci când mouse-ul este transportat. O singură baterie ar trebui să ofere până la 250 de ore de utilizare în modul de performanţă, pe care îl vor folosi majoritatea gamerilor, în timp ce modul economic, acesta va oferi nouă luni de utilizare. Diferenţa între cele două moduri este viteza de raportare, care în consecinţă adaugă latenţă. În modul de performanţă distanţa între apăsare şi acţiune pe ecran este de 1 milisecundă, în timp ce modul economic are o latenţă de 8 milisecunde.

În termeni de hardware, Logitech G305 vine echipat cu senzorul proprietar Hero cu rezoluţie de 12.000 DPI, care este unul dintre cei mai performanţi de pe piaţă (practic o versiune a modelului high-end PMW3360 regăsit pe majoritatea mousilor de top, personalizat de Logitech). Switch-urile pentru butoane sunt cel mai probabil realizate de Omron, asemeni altor modele de la Logitech.

G305 nu vine echipat cu luminiţe colorate şi nici nu oferă posibilitatea de a fi conectat la PC printr-un cablu, deci vorbim despre un mouse 100% wireless. Preţul de 60 de euro este însă atracţia principală, acesta fiind cel mai ieftin mouse de gaming fără fir din gama Logitech. Lansarea va avea loc în cursul lunii mai în Statele Unite, urmând ca acesta să ajungă în curând şi în Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult