Logitech V550 Nano – simplitate sofisticată

13.08.2008
Logitech V550 Nano – simplitate sofisticată

Se pare că VX Nano a reprezentat o combinaţie fericită de dotări pentru un mouse, iar cei de la Logitech au decis să meargă mai departe cu aceeaşi reţetă. Vă prezentăm noul V550 Nano, cel mai proaspăt concurent în gama şoriceilor fără fir pentru laptop. Prezenţa lui Nano în denumire implică automat prezenţa minusculului receiver USB cu care producătorul elveţian de periferice s-a impus cu ceva timp în urmă. Rotiţa de scroll şi senzorul laser nu reprezintă nici ele o noutate.

Logitech V550 Nano - un design simplu

Ca şi în cazul lui VX Nano şi VX Revolution, rotiţa de scroll are două moduri de lucru. Se poate roti în modul clasic click-to-click sau liber. În acest ultim mod, producătorul se laudă că se poate trece peste 10.000 de rânduri de tabel în şapte secunde. Butoanele pentru Back şi Forward au fost eliminate, mouse-ul căpătând o formă foarte simplă, comparativ cu mai sofisticatele VX Nano şi VX Revolution. Facilitatea adiţională pe care o promovează însă producătorul nu are de-a face cu caracteristicile tehnice.

Logitech V550 Nano - sistemul de prindere

Logitech oferă în pachet un dispozitiv care se lipeşte de laptop şi care poate fi folosit pentru fixarea mouse-ului. Acesta din urmă este dotat cu un sistem de fixare simplu pe partea inferioară. Trebuie să recunoaştem că ideea este destul de bună, însă rămâne problema lipirii suportului pe portabil. Dacă impactul estetic s-ar putea să nu fie prea mare, nu ştim încă felul în care va arăta carcasa portabilului după dezlipirea acelui suport. Cei interesaţi de Logitech V550 Nano s-ar putea să nu aibă prea mult de aşteptat, perifericul urmând să apară pe piaţa europeană chiar din luna aceasta la un preţ mai mic decât al lui VX Nano.

Logitech V550 Nano - dispozitivul de prindere care se lipeste

Urmărește Go4IT.ro pe Google News