Microproiectoare comerciale, în curând de la 3M şi Toshiba

15.09.2008
Microproiectoare comerciale, în curând de la 3M şi Toshiba

Cei care visează la proiectoare ce încap în buzunar, oricât de mulţi sau puţini ar fi ei, au motive de bucurie. Microproiectoarele au depăşit faza de prototip şi vor putea cumpărate în curând din magazine. Trecând peste încercările chinezeşti de a ne oferi dispozitivul la pachet împreună cu un telefon mobil şi peste modele despre care se cunoşteau multe detalii, mai puţin preţul şi data de lansare, acum avem ceva palpabil. 3M lansează proiectorul de buzunar MPro110 şi va putea fi achiziţionat luna viitoare.

3M MPro110 - un proiector de buzunar comercial

Pentru o sumă ce poate varia între 350 € şi 400 € veţi cumpăra un dispozitiv uşor de ţinut în palmă, dimensiunile sale fiind de 11,5 x 5 x 2,2 cm, iar greutatea de 152 g. Dotat cu mufă VGA şi mufă Compozit, acesta foloseşte un LED pentru a proiecta o imagine cu diagonala maximă de 127 cm. Bateria reîncărcabilă încorporată oferă o autonomie de o oră. Cei de la Popular Science au avut posibilitatea să-l testeze şi rezultatul a fost relativ mulţumitor.

Viitorul microproiector de la Toshiba

Un alt producător de seamă care vrea să fie printre primii pe această nouă piaţă de microproiectoare este Toshiba. Dispozitivul lor foloseşte tot iluminarea cu LED-uri şi a fost cotat cu 10 lumeni. Tehnologia de afişare este cea DLP de la Texas Instruments. Micuţul proiector are doar 100 g şi este ceva mai micuţ decât cel de la 3M cu 10 x 4,5 x 1,7 cm. O demonstraţie de la IFA 2008 puteţi găsi aici. Din păcate nu se ştie când va fi lansat, însă nu cred că vom aştepta prea mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News