Microsoft lucrează la dispozitive VR ieftine alături de ASUS, HP, Lenovo, Dell şi Acer

28.10.2016
Microsoft lucrează la dispozitive VR ieftine alături de ASUS, HP, Lenovo, Dell şi Acer

Pe lângă noile Surface Book şi Surface Studio, Microsoft a anunţat şi o nouă iniţiativă care doreşte să aducă noi headset-uri VR pe platforma Windows 10. Este vorba despre un parteneriat cu mai multe companii, care vor dezvolta dispozitive pentru realitate virtuală la preţuri mai mici decât cele deja existente (Oculus Rift şi HTC Vive). Avantajul acestora este simplitatea în utilizare şi integrarea unor funcţii dedicate direct în sistemul de operare, care teoretic ar putea atrage mai mulţi dezvoltatori de software.

Cei cinci parteneri anunţaţi de Microsoft sunt HP, Dell, Lenovo, ASUS şi Acer, care vor începe să lanseze dispozitive VR pentru Windows 10 la preţuri care vor porni de la 299 dolari. Având în vedere că produsele concurente pornesc de la 599 dolari şi trebuie conectate la mai multe port-uri USB şi au nevoie de senzori foto sau laser pentru a funcţiona, soluţia Microsoft sugerează că toţi senzorii vor fi integraţi direct în cască.

Microsoft promite suport software dedicat în noul Windows 10 Creators Update, care va facilita realizarea de aplicaţii compatibile mult mai uşor. Desigur, platforma de distribuţie a aplicaţiilor şi jocurilor compatibile va fi Windows Store. Având în vedere preţul de pornire al acestor dispozitive, probabil că performanţa căştilor VR realizate de partenerii Microsoft va fi limitată în comparaţie cu Oculus Rift şi HTC Vive, însă ar putea fi o cale accesibilă mai multor utilizatori pentru a intra pentru prima dată în contact cu această tehnologie.

Momentan nu au fost anunţate modele concrete de dispozitive, însă probabil că lansarea lor va coincide cu apariţia Windows 10 Creators Update din primăvara anului 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult