Plantronics lansează RIG 300 şi RIG 400 PRO, căşti de gaming pentru toate platformele

22.08.2018
Plantronics lansează RIG 300 şi RIG 400 PRO, căşti de gaming pentru toate platformele

Plantronics a anunţat lansarea a două noi modele de căşti pentru gameri, cu preţuri accesibile: RIG 300 şi RIG 400 PRO HC. Acestea sunt dedicate atât celor care preferă experienţa de gaming pe PC, cât şi celor care sunt mai mult atraşi de console, iar design-ul modular şi materialele de construcţie de calitate promit să ofere sesiuni lungi de gaming fără apariţia disconfortului.

Modelul de bază, seria RIG 300 vine în patru variante: RIG 300 (standard) pentru PC, RIG 300 HX pentru Xbox One, RIG 300 HS pentru PlayStation 4 şi RIG 300 HC pentru Nintendo Switch. În termeni de design şi capabilităţi, cele trei modele sunt similare, fiecare folosind însă standardele de conectivitate şi control dedicate fiecărei platforme în parte. Asemeni altor modele de la Plantronics, cupele de pe RIG 300 sunt detaşabile şi pot fi ajustate pe trei poziţii pe suportul pentru cap.

Plantronics RIG 300

Cupele de pe RIG 300 sunt cu incintă deschisă, deci sunetul exterior ar putea fi auzit, iar sunetul din căşti nu este complet izolat. În general, căştile cu incintă deschisă oferă un sunet mai natural şi o experienţă de utilizare mai „aerisită”, întrucât aerul poate circula prin cupă. RIG 300 beneficiază de difuzoare cu diametru de 40mm pentru redarea unui sunet de înaltă calitate, care nu face rabat la frecvenţele joase şi integrează tehnologia SoundGuard, care limitează auzul utilizatorului, împiedicând volumul să crească peste anumite limite. Toate modelele de RIG 300 sunt echipate cu o telecomandă pe fir care oferă acces la rotiţa de volum, cât şi la un buton pentru a opri microfonul.

Pe o treaptă superioară de preţ avem noile RIG 400 PRO HC, o pereche de căşti orientată către cei care vor performanţă de top. Vorbim despre căşti cu incintă închisă, care izolează zgomotul din jur, cât şi sunetul din căşti, cu bureţi realizaţi dintr-un material care absoarbe umezeala, pentru a asigura o experienţă de joc confortabilă pe durate lungi. De asemenea, RIG 400 beneficiază de design-ul modular specific căştilor de gaming Plantronics şi vin la pachet cu un voucher pentru aplicaţia Dolby Atmos pentru Windows 10 şi Xbox One.

Plantronics RIG 400 PRO

Acesta activează software-ul Dolby care ajută la o mai bună spaţiere a sunetului în trei dimensiuni, fiind mult mai uşor să identifici sursa zgomotelor, efectelor speciale şi vocilor în jocuri video.

Căştile RIG 300 costă 39 de euro, în toate variantele sale, în timp ce RIG 400 PRO HC costă 59 de euro. Ambele modele sunt disponibile pe site-ul Plantronics.com pentru comandă, însă vor ajunge foarte curând şi în magazinele de specialitate din România.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult