Ultimate Ears anunţă BOOM 3 şi MEGABOOM 3, boxe Bluetooth rezistente la apă cu încărcare wireless

30.08.2018
Ultimate Ears anunţă BOOM 3 şi MEGABOOM 3, boxe Bluetooth rezistente la apă cu încărcare wireless

Boxele Ultimate Ears sunt celebre pentru sunetul lor puternic şi construcţia solidă, rezistentă atât la şocuri, cât şi la lichide sau praf, însă acestea şi-au păstrat design-ul de-a lungul timpului fără să se schimbe prea mult. Odată cu noua generaţie BOOM 3 şi MEGABOOM 3, boxele Ultimate Ears vin cu un aspect exterior mai simplist, în noi cu lor şi cu o serie de capabilităţi noi „la pachet”.

Întrucât Logitech nu vorbeşte prea mult despre puterea difuzoarelor BOOM 3 şi MEGABOOM 3, vom presupune că performanţele lor nu s-au schimbat foarte mult de la generaţia „2”. Accentul a fost pus pe schimbarea aspectului exterior, fiind folosit acum un material textil mai rezistent pentru construcţia acestor boxe. Butoanele de volum au rămas pe laterale, însă aceste nu mai sunt dispuse pe o bandă de cauciuc, ci integrate direct în corpul boxei.

În continuare, difuzoarele boxelor oferă sunet la 360 de grade, ceva ce puţine boxe portabile cu Bluetooth fac în prezent. Comunicatul de presă menţionează îmbunătăţiri la în redarea frecvenţelor joase şi o claritate mai bună, însă va trebui să testăm aceste declaraţii înainte să confirmăm că într-adevăr există diferenţe semnificative faţă de BOOM 2 şi MEGABOOM 2.

O noutate absolută pentru boxele Ultimate Ears este Magic Button, poziţionat în partea de sus, care oferă control rapid pentru redarea muzicii. Acesta poate fi folosit pentru pornirea, oprirea şi controlul listei de redare, cât şi pentru accesarea serviciilor de muzică preferate. Pe iOS, Magic Button poate fi folosit pentru pornirea Apple Music, în timp ce pe Android acesta poate accesa rapid serviciul Deezer. Logitech promite integrare şi cu alte servicii în viitorul apropiat.

Alte noutăţi ar fi rezistenţa la apă şi praf cu certificare IP67, ceva ce nu era prezent pe modelele precedente, chiar dacă erau într-adevăr rezistente, apoi îmbunătăţirea razei de acoperire a antenei Bluetooth până la 45 de metri. Atunci când sunt folosite în apă, boxele BOOM 3 şi MEGABOOM 3 plutesc, util în cazul unui accident, în timp ce sistemul de încărcare wireless Power Up care a debutat cu modelele cu asistent virtual Alexa BLAST şi MEGABLAST îşi face apariţia şi pe variantele „BOOM”. Port-ul de încărcare cu fir foloseşte în continuare mufă micro-USB.

Lansarea noilor BOOM 3 şi MEGABOOM 3 are loc momentan doar în Statele Unite şi câteva ţări din Europa şi Asia, urmând să vină şi în alte regiuni în viitorul apropiat. Preţul este de 150 euro pentru UE BOOM 3, 200 euro pentru UE MEGABOOM 3 şi 40 de euro pentru încărcătorul wireless POWER UP.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult