Samsung a început producţia de cipuri de memorie de 512 GB pentru smartphone-uri

05.12.2017
Samsung a început producţia de cipuri de memorie de 512 GB pentru smartphone-uri
Majoritatea telefoanelor moderne vin cu capacitate de stocare internă de 32 sau 64 GB, iar capacitatea maximă pe care o pot include este de 256 GB. Samsung vrea să schimbe lucrurile şi a început producţia unor cipuri de memorie eUFS de 512 GB pentru smartphone-uri. 
 
Noile cipuri au dimensiuni similare cu cele de 256 GB şi promit viteze secvenţiale de citire de 860 MB/s şi de scriere de 255 MB/s. 

Potrivit Samsung, sunt necesare de 20 de secunde pentru a copia un fişier de 5 GB pe un aspemenea cip. Compania estimează că utilizatorii vor putea stoca 21 de ore de conţinut video la calitate 4K pe noile componente. 

În ceea ce priveşte performanţele oferite pentru aplicaţii, acestea vor fi similare cu cele oferite de cipurile de 256 GB din generaţia anterioară.  
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult