Actualizări pentru iPod Touch şi iPod Nano

12.09.2012
Actualizări pentru iPod Touch şi iPod Nano

Odată cu noul lor terminal iPhone 5, Apple a actualizat şi linia de playere multimedia iPod. Cel mai de succes produs de acest gen, vândut în mai bine de 350 de milioane de unităţi, şi seria iPod a cunoscut o serie de actualizări interesante.

Micul model Nano a ajuns acum un player extrem de subţire, având doar 5,4 milimetri Noutatea este însă ecranul net superior, acesta având o diagonală de 2,5 inchi şi suport multitouch. Cea de-a şaptea generaţie Nano păstrează tunerul radio FM introdus în urmă cu un an, dar readuce suportul pentru redarea video, eliminat tot atunci, şi oferă, în sfârşit, şi un modul Bluetooth.

Noul si net îmbunatatitul iPod Nano

Cel mai important membru al gamei, iPod Touch, a ajuns la generaţia a cincea şi calcă, aşa cum a făcut şi în trecut, pe urmele telefonului mobil din care îşi trage inspiraţia, Noul iPod Touch aduce un ecran de 4″ cu aspect 16:9 şi rezoluţie de 1136 x 640 pixeli, face saltul la chipul Apple A5 folosit de modelele iPhone 4S sau iPad 2, şi are parte şi de o cură de slăbire, acesta având acum o grosime de 6,1 milimetri şi o greutate de 88 de grame. Din punct de vedere software, iPod Touch beneficiază şi el acum de suport pentru AirPlay şi Siri.

Camera foto a terminalului a fost şi ea actualizată, aceasta oferind acum un senzor BSI cu rezoluţie de 5MP, obiectiv compus din cinci lentile, diafragmă F/2.4 şi geam protector din safir. Partenerul său frontal a fost şi el actualizat cu un senzor de 1,2MP.

Noul iPod Touch oferă acum şi aşa-numitul Loop, o cordeluţa din material plastic utilă pentru jucătorii cărora terminalul le mai alunecă din mână, iar carcasa acestuia va fi oferită, pentru prima dată, în alte trei variante coloristice în afara clasicelor alb şi negru.

Ecran de 4

Ambele modele noi de playere vor fi disponibile începând cu luna octombrie, preţurile fiind de 149 USD pentru iPod Nano, disponibil doar în versiunea de 16GB, şi de 299 şi 399 USD pentru modelele iPod Touch cu stocări interne de 32, respectiv 64GB.

Odată cu cele două noi playere media, Apple a anunţat şi deja zvonitele căşti EarPods. Cu un design earbud, noile căşti au dimensiuni ceva mai mici, construcţie deschisă iar forma lor ovoidală urmează mai bine conturul anatomic al urechii.

Noile căşti EarPods, la pachet cu noile playere şi cu iPhone 5

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News