Apple a lansat noile generaţii de playere iPod

Apple a lansat aseară noile generaţii de playere multimedia -binecunoscutele iPod-uri: Shuffle, Nano şi Touch. Fără să revoluţioneze lumea melomanilor, aceste jucării foarte strategic construite şi dotate vin cu mici schimbări faţă de precedentele modele, schimbări menite să atragă noi clienţi şi să convingă o parte dintre actualii adepţi că merită să investească într-un gadget Apple proaspăt ca roua dimineţii.

iPod Touch (generaţia a IV-a)

Ca şi precedentele playere iPod Touch, acest ultim model este copiat aproape în totalitate după telefonul Apple. S-a renunţat evident la funcţionalitatea GSM, iar camera foto integrată are un senzor mai mic. Totuşi, pe partea de video înregistrează la rezoluţie High Definition.

Amatorii de convorbiri video au la dispoziţie aplicaţia Face Time, şi aceasta prezentată cu ocazia lansării iPhone-ului 4. Ecranul este de asemenea identic cu cel întâlnit la iPhone 4: Apple Retina Display de 3.5 inch şi 960 x 640 pixeli.

iPod Touch gen. 4

iPod Touch 4 are un corp incredibil de subţire (7,2 mm), dar şi uşor (101 grame) dacă ţinem cont de dotările din interior şi de faptul că este metalic.

Bateria asigură o autonomie de 40 de ore audio sau 7 ore de video.

Noul iPod Touch 4 va fi disponibil în versiuni de 8 GB, 32 GB şi 64 GB. Acestea vor avea un preţ de 229 $, 299 $, respectiv 399 $.

iPod Nano (generaţia a VI-a)

Nano a ajuns la generaţia a VI-a, iar cu această ocazie putem spune cred pentru prima dată că un produs Apple involuează din punct de vedere tehnic. Steve Jobs n-a mai dorit cameră pe noul iPod Nano, iar motivele nu pot fi deocamdată decât simple speculaţii. Avem însă în faţă o jucărioară foarte şarmantă, care se laudă cu o greutate de doar 21 de grame (am putea să-i spunem că e sufletul nostru, nu?).

Specificaţiile principale sunt: ecran de 1.54 inch (240 x 240 pixeli), 8 / 16 GB stocare, accelerometru, radio FM şi maximum 24 de ore autonomie.

Modelul de 8 GB va costa 149 $, în vreme ce pentru iPod Nano 16 GB americani vor scoate de la ciorap 179 $.

iPod Nano gen. 6

iPod Shuffle (generaţia a IV-a)

După ce generaţia a III-a a reuşit să-i întristeze până şi pe aprigii susţinători Apple, cel mai simplist şi accesibil player Apple revine la o formă apropiată de iPod Shuffle 2 care se pare că a prins mult mai bine la public. Prezenţa butoanelor va face mai facil controlul, iar asta nu poate decât să ne bucure. Toţi cei care ne-am jucat cu iPod Shuflle 3 ştim cât de mult ne-a exasperat din cauza controlului extrem de greoi şi limitat.

Noul iPod Shuffle are o capacitate de 2 GB, cu mult prea puţin dacă ne raportăm la cerinţele actuale. Nici autonomia nu este grozavă: maximum 15 ore. Preţul de 49 $ este însă unul pentru orice buzunar.

iPod Shuffle gen. 4