Noile iPod Touch, iPod Classic, iPod Nano şi iPod Shuffle

10.09.2008
Noile iPod Touch, iPod Classic, iPod Nano şi iPod Shuffle

Ca în fiecare an, Apple a organizat un eveniment în stilul propriu pentru a prezenta ceva nou. De data aceasta, acel ceva a fost iPod. În toate versiunile sale. Evenimentul intitulat Let’s Rock a fost prezidat, cum era de aşteptat, de Steve Jobs. Toate cele 4 versiuni de iPod au primit update-uri mai mari sau mai mici, după caz: iPod Touch, iPod Classic, iPod Nano şi iPod Shuffle.

iPod Touch

Regene neîncoronat al iPod-urilor, Touch, a fost cel care a beneficiat de cea mai mare atenţie din partea celor de la Apple. iPod Touch a împrumutat spatele lucios de la iPhone, dar este mai subţire decât acesta. Ecranul este generos, la cei 3.5 inch pe care îi măsoară. Un alt upgrade important, care ar fi trebuit să vină mult mai devreme, constă în butoanele de volum de pe margini.

iPod Touch

Noul iPod Touch are şi Wi-Fi, aşa că navigarea pe Internet va fi la loc de cinste, alături de componenta muzicală. Apropo de componenta muzicală, iPod Touch are acum şi un speaker, dar calitatea acestuia este un subiect tabu, ca orice speaker care se găseşte pe un dispozitiv mobil, de altfel.

Player-ul vine cu cea mai nouă versiune de software de iPhone, şi anume 2.1. Nu lipseşte nici accelerometrul responsabil că reorientarea automată a ecranului. Steve Jobs este încântat şi de partea de gaming care, conform acestuia, este la superlativ pe noul iPod Touch.

iPod Touch

Autonomia este şi ea bună. Conform specificaţiilor oficiale, player-ul poate reda muzică timp de 36 de ore sau filme pe durata a 6 ore.

Noul iPod Touch va fi disponibil în trei versiuni: de 8 GB (229 dolari), 16 GB (299 dolari) şi 32 GB (399 dolari).

iPod Nano

A patra generaţie de iPod Nano se întoarce la orientarea pe verticală, stil portret. Este foarte subţire (măsurând doar 6.2 milimetri) şi foarte uşor, cântăreşte numai 36.9 grame. Are şi el un accelerometru, însă cea mai interesantă funcţie este aşa numita "Shake to shuffle". Exact cum reiese şi din denumire, prin simpla zgâlţâire uşoară a player-ului se poate trece în modul shuffle.

iPod Nano este disponibil în 8 culori şi promite 24 de ore de muzică, respectiv 4 de redare video. Va fi disponibil în două versiuni: 8 GB la 149 de dolari şi 16 GB pentru 199 dolari.

iPod Nano

iPod Classic şi iPod Shuffle

Fraţii mai mici ai familiei iPod au fost cam neglijaţi de data aceasta. Nici iPod Classic, nici iPod Shuffle nu au primit îmbunătăţiri esenţiale. iPod Classic are aceeaşi construţie şi aceleaşi culori ca versiunea anterioară. În schimb, Apple a trecut pe linie moartă versiunea de 160 GB, în locul acesteia intrând o variantă de 120 GB care costă 250 de dolari.

Mezinul familiei, iPod Shuffle este acum disponibil în mai multe culori. Se comercializează în două versiuni: 1 GB pentru 49 de dolari şi 2 GB pentru 69 dolari.

iPod Shuffle

Steve, iTunes, NBC şi Ecologia

Printre alte anunţuri, de la acelaşi eveniment, am aflat că iTunes va începe să vândă seriale în format HD. Un episod în acest format va cost 2.99 dolari, în comparaţie cu 1.99 pentru un episod în format standard. În acelaşi context, s-a anunţat revenirea emisiunilor şi serialelor NBC în magaziul iTunes, după ce cele două companii şi-au rezolvat disputele.

"We think these are the cleanest, toxic-free iPods we’ve ever built," a spus Steve Jobs despre noile iPod-uri. O bilă albă din acest punct de vedere pentru Apple şi din partea utilizatorilor şi a mediului înconjurător şi a militanţilor Greenpeace.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News