ASUS pregăteşte un headset VR pentru lansare în 2017

17.02.2017
ASUS pregăteşte un headset VR pentru lansare în 2017

ASUS a anunţat încă de anul trecut că se pregăteşte de lansarea unor dispozitive pentru realitate virtuală şi chiar augmentată (în stilul HoloLens de la Microsoft), însă până acum nu am primit prea multe informaţii despre astfel de dispozitive. Se pare însă că spre diferenţă de alţi jucători de pe această piaţă, compania taiwaneză nu va încerca să ofere experienţe virtuale pe PC sau pe smartphone, pregătind dispozitive dedicate, cu tot hardware-ul necesar inclus.

Aceste informaţii au apărut de curând pe site-ul Notebookitalia, care susţine că a intrat în posesia unei imagini dintr-o prezentare a companiei, în care poate fi văzut noul headset VR de la ASUS. Acesta este numit AIO VR, o prescurtare de la „all-in-one”, lucru care sugerează că vorbim despre un dispozitiv independent, care nu va fi legat de un telefon mobil sau computer personal. Designul din imaginea de prezentare aminteşte de Google Daydream VR, accesoriul lansat alături de smartphone-urile Pixel toamna trecută, fiind învelit în material textil.

Având în vedere aceste informaţii, nu este tocmai clar ce platformă software va sta la baza acestui dispozitiv. Google oferă deja Daydream VR pentru partenerii săi, iar aplicaţii pentru acesta încep foarte repede să apră pe PlayStore, însă Microsoft începe să integreze începând cu Creators Update funcţii dedicate pentru realitate virtuală în cadrul programului Microsoft Holographic, compatibil atât cu dispozive VR, cât şi cu cele AR. Probabil că hardware-ul care poate fi momentan integrat într-un astfel de dispozitiv însă va fi similar cu cel de pe un smartphone, făcând platforma Google mai atractivă.

Întrucât lansarea modelului AIO VR de la ASUS este programat pentru lansare în 2017, este posibil să aflăm primele detalii oficiale despre acesta la începutul verii în cadrul Computex.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult