HTC va lansa un headset VR mobil din gama „Vive”

27.07.2017
HTC va lansa un headset VR mobil din gama „Vive”

Realitatea virtuală high-end este în acest moment inaccesibilă publicului larg, în principal din cauza preţului foarte ridicat. Pe lângă costul ataşat dispozitivului de realitate virtuală, intră în discuţie şi costul computerului necesar pentru rularea de conţinut, dar şi configurarea complicată a senzorilor şi software-ului. HTC doreşte însă să ofere pe lângă modelul Vive pentru PC-uri şi o versiune de sine stătătoare, care însă va fi lansată momentan doar în China.

Noul Headset HTC Vive nu are încă un nume şi nici nu pare să fie programat să apară în afara Chinei, însă informaţiile disponibile în acest moment sugerează că va fi bazat pe tehnologia Viveport, folosită deja pe PC-uri. Astfel, nu este clar dacă dispozitivul va beneficia de Android Daydream, însă planul este ca dezvoltatorii de conţinut pentru HTC Vive să poată porta proiectele cu uşurinţă pe noul headset mobil.

La baza hardware-ului va sta chipset-ul Qualcomm Snapdragon 835, acelaşi chipset regăsit în Samsung Galaxy S8 şi HTC U11. Deşi este printre cele mai puternice chipset-uri pentru mobile, acesta nu se poate compara în termeni de performanţă cu PC-urile care pot rula conţinut VR pentru HTC Vive, deci probabil că vom vorbi despre experienţe şi jocuri video mai puţin pretenţioase.

Vom afla mai multe despre capabilităţile noului headset HTC mai aproape de lansarea oficială, compania refuzând să vorbească în mare detaliu despre acesta. Zvonurile afirmă că şi Oculus VR pregăteşte un headset similar care se va lansa anul viitor la un preţ de aproximativ 200 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult