Apple Watch a salvat viaţa unui utilizator

29.10.2018
Apple Watch a salvat viaţa unui utilizator

Una dintre funcţiile greu de testat pentru Apple Watch Series 4 este detecţia accidentelor, care poate suna după ajutor automat dacă un utilizator a căzut şi nu se mai mişcă. Ei bine, un utilizator al noului ceas de la Apple a simţit pe pielea lui cât de util este un astfel de dispozitiv, funcţia salvându-i viaţa după ce acesta a căzut în bucătărie cu mâncarea pe foc din cauza unei dureri mari de spate.

Gustavo Rodrigues, de 34 de ani, gătea în bucătărie când a simţit o durere imensă în spate, care l-a făcut să cadă şi să rămână în acea poziţie. Funcţia care detectează căzăturile se activează dacă după un minut de la căzătură utilizatorul nu se mişcă, activând o alarmă şi o numărătoare inversă de 15 secunde. Dacă utilizatorul nu face nicio acţiune, ceasul contactează ori contactul de urgenţă stabilit anterior, ori serviciul de urgenţe.

În cazul lui Rodriguez, ceasul a apelat-o pe soacra sa, care locuia aproape, care l-a dus apoi la spital pentru evaluare. În cazul în care ceasul nu era la mână şi nu detecta acest accident, acesta i-ar fi putut fi fatal, întrucât aragazul era pornit şi putea în orice moment să pornească un incendiu. În tot acest timp, telefonul lui era în camera alăturată, însă chiar şi aşa Apple Watch a reuşit să ofere acces la funcţiile de telefonie.

Funcţia este activă implicit pentru utilizatorii cu vârstă de peste 65 de ani, vârstă setată din aplicaţia Health şi legată de Apple ID. Cei mai tineri pot opta să o pornească manual din meniul de setări de la Apple Watch. În cazul lui Gustavo Rodriguez, care are doar jumătate din vârsta pentru care este recomandată, aceasta s-a dovedit a fi extrem de utilă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult