Apple Watch ar putea deveni un ceas „modular” prin integrarea componentelor în curele

Apple Watch ar putea deveni un ceas „modular” prin integrarea componentelor în curele

Apple este momentan liderul pieţei de dispozitive de purtat la mână, însă poziţia companiei ar putea fi ameninţată în viitor, cu producători precum Samsung şi Fitbit (noua achiziţie Google) care vin puternic din urmă. Compania se gândeşte astfel la viitorul smartwatch-urilor din gama Apple Watch, un brevet înregistrat anul trecut, dar dezvăluit abia de curând propunând implementarea anumitor componente în cureaua acestora.

Brevetul spune că până acum ceasurile nu au interacţionat cu cureaua şi nici cureaua cu ceasul, majoritatea fiind componente complet independente. Astfel, o soluţie pentru a integra mai multă tehnologie în Apple Watch ar putea fi mutarea unor componente sau adăugarea unora noi direct în curea, ar putea ajuta în a păstra design-ul şi dimensiunile reduse, în timp ce ar putea fi adăugată funcţionalitate nouă.

Desigur, Apple menţionează în brevet că implementarea componentelor într-o piesă moale care îşi schimbă forma poate fi dăunător pentru componentele electronice şi că materialele ar trebui să fie mai dure. Astfel, compania propune integrarea componentelor în brăţări doar dacă acestea sunt realizate din materiale care se pot întinde sau îndoi fără să se deterioreze.

Având în vedere preţurile deja mari ale brăţărilor Apple şi fără să includă componente electronice, cu siguranţă brăţările cu senzori noi sau cu noi antene, baterie în plus sau orice altă componentă activă ar duce la nişte costuri foarte mari pentru clienţi. Totuşi, acesta ar putea fi singurul mod în care ideea unui smartwatch modular ar putea ajunge pe piaţă şi să se bucure de un oarecare succes. Utilizatorii şi-ar putea alege funcţionalitatea în plus în funcţie de necesităţi, dacă sunt dispuşi să plătească pentru asta.

Totuşi, faptul că Apple a înregistrat un brevet pentru această tehnologie nu înseamnă că aceasta va ajunge prea curând în dispozitivele sale. Multe dintre companii înregistrează brevete doar pentru a-şi asigura dezvoltarea pe viitor sau pentru a bloca alte companii din a folosi anumite tehnologii. Având în vedere că Apple Watch este pe un ciclu de dezvoltare de trei ani, iar acesta este abia anul al doilea al noului design, abia din 2021 am putea vedea un Apple Watch semnificativ diferit, care să încerce să implementeze tehnologii cu adevărat noi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult