Google va lansa două smartwatch-uri în 2017

27.12.2016
Google va lansa două smartwatch-uri în 2017

În această vară au început să apară zvonuri despre două smartwatch-uri Google, care urmează să fie lansate în 2017 alături de o nouă versiune de Android Wear. Informaţiile au fost confirmate de curând de Jeff Chang, Product Manager în cadrul diviziei Android Wear de la Google, care a confirmat existenţa celor două dispozitive, cât şi fereastra provizorie de lansare. Din păcate, nu avem multe alte detalii noi despre aceste dispozitive.

Cele două ceasuri, care au apărut pe internet sub denumirile „Angelfish” şi „Swordfish”, nu vor fi însă incluse în gama de dispozitive Pixel, asemeni celor mai recente smartphone-uri Google. Nu este clar dacă acestea vor fi lansate sub vechiul brand Nexus, sau dacă vor face parte dintr-o linie complet nouă de dispozitive portabile ale companiei.

Cert este că odată cu numele de cod şi cu informaţii despre existenţa lor au fost dezvăluite şi capabilităţile acestora, care în continuare nu sunt confirmate. Angelfish ar trebui să fie modelul de top, echipat cu un display mai mare, un modem LTE, GPS, mai multe butoane şi un senzor pentru puls, putând fi folosit independent de un telefon. Swordfish în schimb se va baza pe conexiuni WiFi şi Bluetooth şi cel mai probabil va beneficia de senzor NFC, asemeni modelului de top, pentru a folosi noua capabilitate Android Pay din Android Wear 2.0.

Jeff Chang a confirmat că cele două dispozitive vor fi lansate în primul trimestru al lui 2017, foarte posibil în preajma debutului noului sistem de operare Android Wear 2.0.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult