Huawei Watch 1 va primi NFC printr-un update software

11.04.2017
Huawei Watch 1 va primi NFC printr-un update software

Huawei Watch s-a bucurat de un succes moderat în urmă cu doi ani, când a ajuns pe piaţă, iar acum compania chineză testează de zor actualizarea la Android Wear 2.0 pentru acesta. Se pare însă că cei care au un astfel de ceas din prima generaţie, ar putea primi funcţionalitate în plus odată cu noul update, întrucât una dintre componentele sale a rămas dezactivată până acum.

Conform Huawei, modelul original al ceasului său beneficia de modul NFC integrat, însă acesta nu a fost activat, întrucât nu exista un sistem de plăţi securizate pe platforma Android Wear. Odată cu trecerea la versiunea 2.0, platforma software pentru ceasuri a primit acces la Android Pay, care funcţionează exclusiv prin intermediul cipurilor NFC. Faptul că se încearcă activarea NFC-ului în mod oficial pe Huawei Watch nu înseamnă că în varianta finală a software-ului va şi funcţiona.

Cert este că astfel de funcţii „ascunse” în dispozitivele inteligente din zilele noastre nu sunt tocmai comune, iar activarea lor în mod oficial este cel puţin neobişnuită. O situaţie similară a fost descoperită în cazul lui Nexus 4 de la LG, care deşi beneficia de modem 4G, acesta era dezactivat şi funcţiona doar pe 3G. În acea situaţie, comunitatea de dezvoltatori software a reactivat componenta, însă în mod oficial, Google şi LG nu au oferit suport oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult