Smartwatch-ul Nokia Moonraker a ieşit la suprafaţă după trei ani de la anularea proiectului [VIDEO]

14.11.2016
Smartwatch-ul Nokia Moonraker a ieşit la suprafaţă după trei ani de la anularea proiectului [VIDEO]

Inovaţia şi experimentarea în spaţiul mobil erau sinonime cu numele Nokia la mijlocul anilor 2000, însă aceste aspecte ale companiei s-au pierdut odată cu vânzarea diviziei de mobile către Microsoft. Seria Lumia a adus pe piaţă destule smartphone-uri de calitate de-a lungul anilor, însă noua conducere nu a lăsat echipa să dezvolte noi tipuri de produse. Se pare însă că au existat câteva concepte de produse care nu au ajuns pe piaţă, printre care se numără şi ceasul inteligen Moonraker, care a ajuns de curând pe internet într-un clip video.

În urmă cu trei ani, zvonurile afirmau că Nokia (care încă nu adoptase denumirea Microsoft Mobile) lucrează la un ceas inteligent, care oferă integrare cu sistemul de operare Windows Phone. Acesta purta numele de cod „Moonraker” şi abia de curând a ajuns pe mâinile publicului. În ciuda faptului că ceasul nu a fost lansat în mod oficial, unitatea prezentată de site-ul chinezesc nokibar pare să fie complet funcţională şi dezvoltată ca un produs finit.

Moonraker împrumută destule elemente de la Windows Phone, păstrând interfaţa simplistă şi font-ul folosit peste tot în sistemul de operare mobil de la Microsoft. Ceasul pare să ofere funcţionalitate limitată faţă de ceasurile inteligente lansate în ultima perioadă, însă include cam tot ceea ce are nevoie un utilizator obişnuit. Vorbim despre integrare cu Facebook, cu funcţia de telefon, muzică, funcţii de monitorizare al efortului, e-mail şi SMS. Interfaţa nu foloseşte pictograme, ci mai degrabă meniuri dispuse pe verticală, separate la mijloc de ecranul principal, care afişează o poză şi ora exactă.

În termeni de design, Nokia Moonraker este similar cu originalul Samsung Gear şi pare să fie realizat în totalitate din plastic. Pe partea din spate poate fi observat logo-ul „nfc”, cât şi un port de încărcare magnetic.

Deşi nu vom putea cumpăra niciodată un Nokia Moonraker, este interesant să vedem ce planuri avea compania în urmă cu trei ani, înainte de valul de concedieri din cadrul diviziei Micrsoft Mobile. Acum că Nokia va începe să lanseze noi smartphone-uri, de data aceasta cu Android, probabil că în viitorul apropiat vom primi şi un smartwatch Nokia cu Android Wear, în cazul în care relansarea brandului se dovedeşte a fi un succes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult