Un ceas inteligent Garmin a ajutat la condamnarea unui asasin plătit în Anglia

21.01.2019
Un ceas inteligent Garmin a ajutat la condamnarea unui asasin plătit în Anglia

Dispozitivele de purtatla mână destinate activităţilor sportive au salvat deja câteva vieţi, în timp ce altele au ajutat la condamnarea unor criminali. Se pare că pe lista de dispozitive care au băgat criminali în puşcărie putem să punem şi un model Garmin Forerunner, care a fost folosit de către un asasin în Anglia, cercetat pentru două crime. Datele înregistrate de ceas au reuşit însă să îl conecteze pe Mark „Iceman” Fellows de una dintre acestea.

Conform Manchester Evening News, Mark Fellows a folosit un ceas de fitness Garmin Forerunner în timp ce cerceta zona apropiată a case în care locuia una dintre ţintele sale, Paul Massey, cu câteva zile înainte de crimă. Brăţara dezvăluie că acesta a venit până în zonă pe bicicletă, a mers puţin pe jos până în apropierea casei şi a stat aproximativ 8 minute în acea zonă după care a plecat.

Experţii care au analizat datele de pe dispozitivul Garmin precum coordonate GPS şi viteza de deplasare şi au depus mărturie în tribunal în cazul lui Fellows, au concluzionat că acesta a fost în acel moment în zonă pentru a realiza un plan pentru crima pe care urma să o comită două luni mai târziu. Fellows a primit 10.000 de lire sterline pentru această crimă, însă acesta fost prins abia după trei ani.

Ceasul Garmin a reprezentat piesa lipsă din „puzzle”-ul care a dus la o sentinţă la închisore pe viaţă pentru Mark Fellows. Dispozitivul a fost iniţial depistat într-o fotografie mai veche a lui Fellows, în care îl purta în timpul unui maraton. Acesta a fost recuperat de către forţele de ordine în urma unui mandat de percheziţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult