Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook

26.03.2018
Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook

Celebrul miliardar de la SpaceX, Elon Musk, a decis să închidă ambele pagini Facebook ale companiilor sale, după ce a fost provocat de fanii săi pe Twitter. Dimensiunile conturilor erau imense, fiecare dintre ele având aproximativ 2,6 milioane de fani.

 

Elon Musk a început dialogul răspunzând unui tweet de la cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, cu hashtagul #deletefacebook. „Care Facebook?”, a întrebat Musk. Apoi, un fan i-a transmis lui Musk că ar trebui să ştergă pagina Facebook a lui SpaceX, dacă Musk rămâne „omul”.

 

Musk a susţinut că nici măcar nu ştia de existenţa ei şi apoi a anunţat ferm că o va face, probabil într-o încercare de a-şi păstra statutul de „omul”, scrie Mediafax.

 

 

Din acel punct, lucrurile au explodat. Cineva l-a îndemnat să şteargă şi pagina Facebook deschisă pentru marca Tesla, iar Musk a răspuns că oricum era banală. Şi tocmai pentru o bună măsură, se pare că şi pagina de Facebook pentru Solar City deţinută de Tesla a dispărut, de asemenea.

Decizia lui Musk vine pe fondul unei săptămâni deosebit de proaste pentru compania de social media. În weekend, a fost publicată dezvăluirea că firma Cambridge Analytica, o companie de consultanţă care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Trump, ar fi folosit în mod necorespunzător date de la 50 de milioane de utilizatori Facebook. „Răscoala” a continuat de atunci, utilizatorii Facebook manifestându-şi îngrijorarea cu privire la nerespectarea confidenţialităţii lor, în timp ce oficialii guvernamentali solicită răspunsuri.

 

În pofida poziţiei anti-Facebook pe care o ia Musk, SpaceX şi Tesla sunt încă în viaţă pe Instagram, platformă deţinută tot de Facebook.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult