Facebook începe să afişeze reclame peste clipuri video în 21 de ţări

26.09.2018
Facebook începe să afişeze reclame peste clipuri video în 21 de ţări

Facebook a început expansiunea către conţinut video în urmă cu mai mulţi ani, însă până acum reţeaua a fost în mare parte ferită de reclame în cadrul acestor clipuri. Se pare însă că nu va mai dura mult până când acestea se vor răspândi în toată lumea, compania adăugând încă 21 de ţări pe lista celor care vor afişa reclame deasupra materialelor video.

Reţeaua de socializare a introdus reclame peste video iniţial în SUA şi le-a extins în Marea Britanie, Irlanda, Australia şi Noua Zeelandă luna trecută. Acum, alte ţări vor putea avea clipurile video întrerupte de reclame tot în format video, multe dintre acestea fiind din Europa.

Avem pe listă Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia şi Spania din UE şi împrejurimi, alături de Argentina, Bolivia, Chilse, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexic, Peru şi Tailanda din restul lumii. Astfel, pe paginile monetizate, care se încadrează în cerinţele Facebook şi care vor activa reclamele pe clipurile sale video, utilizatorii acestor ţări vor putea avea experienţa de vizionare întreruptă din când în când.

Această strategie nu este tocmai nouă, YouTube introducând astfel de reclame de mai mulţi ani în toată lumea. În cazul platformei de la Google, creatorii de conţinut au control asupra modului în care pot fi afişate reclamele, fie în format video, fie sub formă de banner, la început, în timpul redării sau la final şi dacă utilizatorii să poată sau nu trece peste prin apăsarea butonului skip.

Este foarte posibil ca în următoarele câteva săptămâni să întâlnim ceva similar şi în România, însă momentan compania nu a anunţat nimic despre ţara noastră.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult