Facebook lansează Portal TV, un accesoriu pentru televizor care suportă apeluri video şi jocuri AR

18.09.2019
Facebook lansează Portal TV, un accesoriu pentru televizor care suportă apeluri video şi jocuri AR

Disponibil şi în câteva ţări europene, Portal TV reprezintă încercarea Facebook de a pătrunde în universul relativ închis al consumatorilor de televizor, oferind în plus facilităţi avansate pentru apeluri video, acces la conţinut video-on-demand, asistenţă prin comandă vocală folosind Amazon Alexa şi jocuri AR gândite pentru interacţiune din faţa televizorului.

Nu chiar o noutate absolută, Facebook Portal a fost dezvăluit încă de anul trecut, proiectul pilot stârnind reacţii în mare parte pozitive din partea participanţilor, pe baza acestora Facebook decizând să extindă serviciul către publicul larg.

Cu preţ de 149 dolari, accesoriul conceput pentru a fi ataşat de rama televizorului folosind un mecanism clip-on integrează tehnologii AI şi o cameră video de 12MP, capabilă să detecteze şi urmărească feţele celor din încăpere. Astfel, poţi desfăşura apeluri video fără să rămâi aţintit în faţa camerei web.

Atunci când conexiunea video se face între două dispozitive Portal TV, poţi urmări clipuri pe Facebook împreună cu persoana aflată la celălalt capăt, observând reacţiile acesteia pe imaginea afişată în colţul ecranului. Experienţa de vizionare împreună cu prietenii este disponibilă şi la vizionarea de filme prin intermediul Amazon Prime Video sau la ascultarea de muzică prin intermediul Spotify.

Televizorul va fi cu atât mai interesant de folosit pentru apeluri video împreună cu filtre de realitate augmentată, Facebook împrumutând această idee de la rivalul Snapchat.

Disponibil ca accesoriu pentru televizor cu conectare prin HDMI, sau luând forma unei tablete de mari dimensiuni, Portal TV poate comunica cu oricare dintre serviciile de mesagerie deţinute de Facebook, precum Messenger şi WhatsApp. Conexiunea se face în mod criptat, iar la final avem posibilitatea să dezactivăm microfonul şi camera web cu ajutorul unui obturator mecanic, eliminând orice posibilitate de a fi spionaţi în propria locuinnţă.

Cu preţ de 149 dolari în versiunea pentru ecranul televizorului, Portal TV este oferit deja la precomandă în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Spania, Italia şi Franţa. Cu preţ de 129 şi 179 dolari, dispozitivele stand-alone Porta Mini cu ecran de 8” şi Portal cu ecran 10” vor putea fi livrate din tata de 15 octombrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult