Facebook Messenger permite tuturor să şteargă mesajele trimise din greşeală

Probabil că mulţi dintre utilizatorii de platforme de socializare online s-au lovit de problema trimiterii unui mesaj eronat către cineva din listă. În timp ce multe servicii permit ştergerea mesajelor în cazul în care acesta a fost trimis din greşeală, unul dintre cele mai populare din lume, Facebook Messenger, nu permitea acest lucru. Începând de astăzi însă, aveţi la dispoziţie câteva minute pentru a şterge orice mesaj trimis către un prieten sau un grup.

Cea mai nouă versiune a aplicaţiei pentru mobil permite ştergerea oricărui mesaj trimis în ultimele 10 minute. Pentru ştergere, este necesară doar apăsarea lungă pe mesajul pe care utilizatorul doreşte să îl şteargă şi să aleagă opţiunea „Remove for Everyone”/„Şterge pentru toată lumea”. Opţiunea de a şterge mesajul doar pentru tine nu şterge mesajul şi din căsuţele altor utilizatori, această opţiune fiind prezentă deja în aplicaţie de mai mult timp.

Până acum, capabilitate de a şterge mesaje din căsuţele de chat era rezervată exclusiv CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, care obişnuia să şteargă mesajele din conversaţiile celor pe care îi contacta prin intermediul platformei. Poziţia oficială a Facebook în legătură cu această situaţie a fost îmbunătăţirea securităţii.

Capabilitatea de ştergere a mesajelor este disponibilă în browser, iOS şi Android şi necesită actualizarea aplicaţiei de mobil la ultima versiune din AppStore sau Google Play Store. Dacă aveţi actualizările automate pornite, este posibil să aveţi deja noua versiune instalată pe telefon sau tabletă.