Facebook ştie că a pierdut controlul asupra News Feed-ului, aşa că a mai lansat unul

04.04.2017
Facebook ştie că a pierdut controlul asupra News Feed-ului, aşa că a mai lansat unul

Fluxul de ştiri din Facebook (Noutăţi/News Feed) pare să nu mai aibă, pentru mulţi utilizatori, niciun sens. Este plin de spam, ştiri false sau exagerate, citate şi câteva posturi consecutive provenite de la aceeaşi sursă. Reţeaua de socializare ştie că există o problemă cu această caracteristică fundamentală a platformei, aşa că a mai lansat un news feed.

 

Mulţi utilizatori au descoperit în aplicaţia de Facebook o mică iconiţă care are forma unei rachete şi s-au întrebat ce este. În acest flux, utilizatorii primesc conţinut popular selectat în funcţie de interesele lor. Este important de precizat faptul că acest conţinut provine din surse la care utilizatorul nu este abonat, adică pagini la care nu a dat Like.

Scopul serviciului este să îi ajute pe utilizatori să descopere conţinut despre a cărui existenţă nu ştiu. Paginile care furnizează conţinutul din noua secţiune sunt similare cu cele urmărite deja de utilizatori sau populare printre prietenii de pe Facebook ai acestora.

 

 

Secţiunea va fi disponibilă treptat pentru toţi utilizatorii, în perioada următoare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult