Instagram se întoarce la afişarea cronologică în news feed

23.03.2018
Instagram se întoarce la afişarea cronologică în news feed

Instagram a trecut în 2017 de la un flux de noutăţi cronologic la unul algoritmic, nu foarte diferit faţă de cel folosit de reţeaua de socializare „soră”, Facebook. Se pare însă că răspunsul negativ al publicului referitor la aceste schimbări a fost îndeajuns de puternic pentru a aduce înapoi vechiul mod de afişare al postărilor. De asemenea, modul în care conţinutul nou este reîmprospătat este a fost schimbat din nou.

În ciuda faptului că nu este o întoarcere completă la vechiul mod de afişare, conţinutul fiind în continuare ales pe baza unui algoritm, noul news feed din Instagram va prioritiza întotdeauna articolele noi. Astfel, nu mai există riscul de a primi pe poziţiile superioare fotografii publicate în urmă cu mai multe zile, la mult timp după ce activitatea descrisă a avut deja loc. Probabil că algoritmul care aducea în faţă articole mai vechi era problematic şi pentru agenţiile de comunicare, care ajungeau mai greu la publicul ţintă.

O altă problemă a aplicaţiei Instagram era legată de reîmprospătarea conţinutului de pe ecran automată, de fiecare dată când utilizatorul accesa aplicaţia. Astfel, multe postări puteau trece neobservate, sau cele care erau deja afişate puteau dispărea şi trebuiau căutate manual. Reîmprospătarea va putea fi realizată manual prin apăsarea unui nou buton numit „new posts” care derulează feed-ul până la primul item şi afişează deasupra postărilor vechi doar articolele noi.

Se pare că echipa Instagram lucrează şi la alte modificări care să mulţumească utilizatorii reţelei care au fost dezamăgiţi în ultimele câteva luni de experienţa de utilizare. Nu ştim exact în ce constau modificările, însă site-ul de presă al reţelei ne asigură că vom afla noutăţi în viitorul foarte apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult