Live-urile de pe Instagram pot fi acum salvate

Autor: Cătălin Niţu 22.03.2017
Live-urile de pe Instagram pot fi acum salvate

Facebook implementează cam aceleaşi funcţii în mai toate serviciile sale, de la Stories la Livestreaming, însă nu toate platformele funcţionează la fel. În timp ce transmisiile live de pe Facebook pot fi apoi arhivate pentru a fi vizionate mai târziu, Instagram nu păstrează înregistrările nicăieri, transformând experienţa de livestreaming în ceva efemer, fără impact în timp. Astfel a apărut opţiunea de a arhiva clipul, însă nu pe profilul personal.

Cei care vor iniţializa transmisii live pe Instagram vor putea acum la final să le salveze sub formă de clipuri video. Acestea vor fi stocate în memoria internă a smartphone-ului, urmând ca utilizatorul să le urce manual pe alte reţele de socializare sau să le păstreze pentru arhiva personală. Motivul pentru care aceste clipuri nu pot fi arhivate pe Instagram este simplu: serviciul nu oferă suport pentru clipuri video lungi.

Există însă câteva aspecte negative pentru cei care vor să îşi păstreze clipurile după un livestream pe Instagram. Clipul nu va păstra reacţiile celor care intereacţionează cu clipul, nu va păstra comentariile şi nici statistici despre numărul de utlizatori care au văzut transmisia în timp real. Pentru acest gen de livestream-uri, Facebook, YouTube şi Periscope sunt în continuare cele mai bune soluţii. Din fericire însă, conţinutul nu se mai pierde, indiferent de platforma aleasă, întrucât multe întâmplări memorabile ar fi putut fi pierdute din lipsa salvării clipurilor.