Actualizarea Denim pentru telefoanele Lumia a început să fie disponibilă la nivel global

18.12.2014
Actualizarea Denim pentru telefoanele Lumia a început să fie disponibilă la nivel global

Acum o lună, un zvon a afirmat că actualizarea Denim pentru telefoanele Lumia a fost finalizată şi este gata de lansare. Cu o mică întârziere, dar respectând promisiunea oficială a lansării în cursul acestui trimestru, actualizarea Denim a fost publicată şi a început să fie disponibilă la nivel global pe câteva dintre telefoanele Windows Phone aflate acum în portofoliul Microsoft.

Actualizarea Denim pentru telefoanele Lumia a debutat oficial la IFA Berlin 2014 împreună cu modelele Lumia 735 şi Lumia 820, însă acea implementare era parţială şi nu era disponibilă şi pentru restul telefoanelor Windows Phone de la Nokia şi Microsoft. Clădită pe fundamentul Windows Phone 8.1 Update 1, actualizarea Lumia Denim este însoţită de actualizarea Lumia Camera 5, care aduce o serie de îmbunătăţiri la nivelul modulelor software pentru captura foto. Lumia Camera 5 este o noutate software pentru toate telefoanele Lumia, inclusiv pentru cele două modele lansate la IFA Berlin 2014.

Pachetul format din cele două actualizări va oferi captură video 4K şi posibilitatea salvării cadrelor individuale la rezoluţie de 8 MP (opţiune disponibilă doar pe unele telefoane), Rich Capture cu Auto HDR, captură multiplă, control dinamic al bliţului, procesare foto superioară şi timpi mai mici de iniţializare pentru aplicaţia Lumia Camera. La aceste opţiuni foto se adaugă îmbunătăţirile din Windows Phone 8.1 Update 1 şi un ecran Glance care va include informaţiile oferite de Bing Weather şi Bing Health & Fitness.

Microsoft a actualizat pagina oficială dedicată cu informaţii pentru fiecare dintre ţările în care sunt comercializate terminalele Lumia. Pe lista telefoanelor care beneficiază de actualizarea software Denim în acest moment figurează Lumia 520, Lumia 530, Lumia 625, Lumia 1020 şi Lumia 1320. Disponibilitatea diferă însă de la ţară la ţară, în cazul României actualizarea fiind disponibilă în acest moment doar pentru modelele retail Lumia 520 şi Lumia 625.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News