Adobe anunţă suita software Mobile Canvas pentru iOS

06.10.2014
Adobe anunţă suita software Mobile Canvas pentru iOS

Adobe a anunţat noile sale aplicaţii de iOS, care fac parte din suita software „Mobile Canvas”. Acestea sunt fie intrări noi în oferta mobilă, fie variante îmbunătăţite ale aplicaţiilor mai vechi, destinate profesioniştilor care plătesc deja abonamentul pentru Creative Cloud. Mobile Canvas este împărţit în trei categorii: Illustration, Imaging, Video şi Capture Apps.

Imaging include Photoshop Sketch, o nouă versiune a aplicaţiei Sketch din App Store, care oferă integrare cu variantele desktop ale Photoshop şi Illustrator, funcţionând ca o tabletă grafică pentru computer. Photoshop Mix a fost lansat deja în urmă cu câteva luni şi oferă funcţionalitate aproape completă a aplicaţiei principale direct pe iPad şi acum pe iPhone, iar noul update adaugă doar compatibilitate cu nole funcţii desktop. De asemenea, Lightroom Mobile a primit o componentă socială cu posibilitatea de a lăsa comentarii, cât şi o mai bună sincronizare a coordonatelor GPS între aplicaţia mobilă şi cea desktop.

Mobile Canvas oferă la capitolul Illustration aplicaţiile Illustrator Line şi Illustrator Draw.  Line este clasicul mediu de desenare vectorial, în timp ce Draw transformă desenele realizate în imagini vectoriale, cu posibilitatea de editare a vectorilor.

O „premieră” pentru iOS este categoria video, prin intermediul aplicaţiei Premiere Clip. Aplicaţia oferă unelte simple de editare precum tranziţii între materiale, track audio independent şi posibilitatea de a adăuga text şi alte elemente deasupra clipurilor. Avantajul este că proiectele pornite în aplicaţia de iOS pot fi deschise şi editate şi în Premiere Pro CC.

Categoria Capture include Brush, care realizează noi pensule pentru Photoshop cu ajutorul unor imagini realizate de utilizator, Shape care face acelaşi lucru pentru funcţia shapes din aplicaţiile desktop şi Color (un rebrand al aplicaţiei Kuler) care foloseşte camera foto pentru a capta culori pe care le salvează în cloud şi devin accesibile în Illustrator CC şi Photoshop CC.

Anunţul noii suite Mobile Canvas vine cu câteva ore înainte de startul conferinţei anuale MAX, unde probabil că vor fi prezentate aplicaţiile în detaliu. Cu toate acestea, fiecare aplicaţie poate fi descărcată de pe AppStore chiar acum, însă deşi sunt gratuite pentru download, necesită abonament Creative Cloud pentru a putea fi folosite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult