Android în luna august: Marshmallow conduce clasamentul. Nougat creşte considerabil

09.08.2017
Android în luna august: Marshmallow conduce clasamentul. Nougat creşte considerabil

În ciuda faptului că s-a bucurat de un start foarte modest, versiunea cea mai recentă a sistemului de operare Android, 7.x Nougat, a început să câştige mult în popularitate în ultimele câteva luni. Clasamentul oficial al utilizatorilor de Android, realizat de către Google folosind informaţii colectate în prima săptămână a fiecărei luni prezintă pentru august o imagine destul de „modernă” în comparaţie cu lunile trecute, multe dintre versiunile vechi de Android scăzând foarte mult, în timp ce versiunile mai noi au crescut considerabil.

Pe primul loc în top se poziţionează Android Marshmallow, care este instalat pe 32,3% dintre dispozitive. Această variantă a fost lansată la sfârşitul anului 2015 şi este într-o continuă creştere. Probabil că aceasta îşi va atinge apogeul foarte curând, întrucât Nougat câştigă câteva procente în fiecare lună, multe dintre dispozitivele cu Android 6.0 fiind upgradate la Android 7.0 sau 7.1.

Locul 2 este ocupat din nou de Android Lollipop (5.0 şi 5.1), care se regăseşte pe 29,2% din totalul dispozitivelor cu Android care folosesc Google Play Services. Android KitKat se ţine în continuare bine pe locul 3, cu 16%, însă această versiune scade de la lună la lună. Android Nougat se bucură de 13,3% din „plăcintă”, urcând cu 1,7 procente faţă de luna precedentă. Acesta este urmat de Android Jelly Bean (4.1, 4.2 şi 4.3), cu 7,6%, iar ultimul loc este ocupat de Ice Cream Sandwich şi Gingearbread, care sunt la egalitate cu 0,7% din total.

În câteva luni va intra în acest clasament şi noul Android O, care încă nu are o dată de lansare, însă care este aproape gata pentru contactul cu publicul. Primele dispozitive care vor avea acces la acesta vor fi modelele Pixel şi Nexus mai recente, urmând apoi update-uri de la parteneri şi probabil prin primăvară noi smartphone-uri care vor fi lansate cu această versiune din fabrică. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult