Aplicaţia de mesagerie care ar putea ameninţa supremaţia WhatsApp. A crescut cu 60% în nouă luni

23.02.2016
Aplicaţia de mesagerie care ar putea ameninţa supremaţia WhatsApp. A crescut cu 60% în nouă luni

Aplicaţia de mesagerie instantă Telegram, dezvoltată de doi fraţi ruşi, a ajuns la 100 milioane de utilizatori activi, înregistrând o creştere de 60% în ultimele nouă luni. În fiecare zi, 350.000 de noi utilizatori se alătură comunităţii, potrivit lui Pavel Durov, co-fondator şi director executiv al Telegram. Mai mult, în fiecare zi sunt trimise prin intermediul aplicaţiei 15 miliarde de mesaje în 200 de ţări.

Compania are sediul central în Germania şi este aplicaţia de mesagerie care înregistrează cea mai rapidă creştere. Liderul incontestabil al pieţei este în continuare WhatsApp, cu peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună, iar Messenger se apropie de acest prag. Aceste două aplicaţii sunt deţinute de Facebook.

Totuşi, Telegram este o companie independentă fondată în urmă cu doar trei ani. Aplicaţia se bucură de o reputaţie foarte bună datorită accentului pus pe criptare.

Telegram a fost dezvoltată de Pavel Durov, omul din spatele reţelei de socializare ruse VK, şi fratele acestuia, Nikolai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult