Aplicaţia Facebook descărcată de un miliard de ori din Google Play

Aplicaţia Facebook descărcată de un miliard de ori din Google Play

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Facebook este cea mai populară reţea de socializare din lume. Compania a dezvăluit că are aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori lunar, iar 400 de milioane dintre aceştia accesează serviciul exclusiv de pe mobil. Ei bine, Facebook a spart un nou record săptămâna aceasta, depăşind un miliard de download-uri de pe Play Store.

Facebook devine astfel prima aplicaţie din afara Google care sparge această barieră. Totuşi un miliard de download-uri nu înseamnă că a fost descărcată de un miliard de persoane. Fiecare descărcare este contorizată în acest caz, indiferent dacă o un utilizator a luat aplicaţia din nou pe un singur telefon sau pe mai multe dispozitive.

În acelaşi timp, aplicaţia de Android de Facebook a reuşit să depăşească acest număr de download-uri înaintea altor servicii şi aplicaţii Google precum Chrome, Hangouts şi Search. Altele precum YouTube, Google Play Services, Gmail şi Maps au atins acest record de mai multă vreme, însă trebuie luat în considerare faptul că de cele mai multe ori, acestea sunt pre-instalate, fiind contorizate doar descărcările de la actualizări.

Această veste vine la scurt timp după ce Facebook Messenger a depăşit numărul de 500 de milioane de descărcări din Google Play Store. Ce-i drept, acest număr va creşte mult mai rapid, având în vedere faptul că utilizatorii de Facebook sunt obligaţi să instaleze separat aplicaţia pentru a putea accesa mesageria instantă a reţelei de socializare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult