Aplicaţia oficială Microsoft pentru Remote Desktop a sosit pe Android şi iOS

Aplicaţia oficială Microsoft pentru Remote Desktop a sosit pe Android şi iOS

Odată cu lansarea Windows 8.1, care este disponibil ca actualizare gratuită în Windows 8.1 începând de ieri seară şi care va intra în magazine începând de astăzi, Microsoft a făcut un cadou şi utilizatorilor Android sau iOS: un client Remote Desktop.

Pentru utilizatorii care obişnuiesc să-şi controleze de la distanţă PC-urile Windows, avantajele protocolului RDP sunt deja prea bine cunoscute, acesta oferind o cale de acces rapidă şi fiabilă la interfaţa sistemului de operare fără necesitatea instalării unor alte programe server adiţionale. Trebuie subliniat însă că nu toate versiunile Windows includ un server RDP, utilizatorii Windows 8 sau Windows 7 Home trebuind să se descurce cu alte instrumente.

Disponibil atât pe iOS cât şi pe Android, aplicaţia Remote Desktop de la Microsoft oferă un mediu simplu si intuitiv. Utilizatorii au la îndemână un mod de control integral tactil care permite şi mărirea unei zone de ecran şi derularea desktop-ului cu un joystick virtual, cei care au nevoie de cursorul unui mouse putând comuta în acest mod de lucru. Pentru cei care au nevoie, din setările aplicaţiei se poate opta şi pentru modul de lucru în consolă, iar sunetul poate fi redirecţionat către telefonul sau tableta de pe care ne conectăm.

Tastatura virtuală oferită este bună, aceasta punând la dispoziţie caracterele standard, tastele speciale şi tastele funcţionale. Controlul cu ajutorul cursorului virtual al mouse-ului nu este tot atât de bun, aplicaţia Microsoft ducând lipsa unui periferic virtual cu două butoane şi rolă de derulare, cum oferă Wyse PocketCloud  sau alţi clienţi Remote Desktop celebri. În plus, nu există opţiuni de derulare sau zoom tactil, ceea ce face uneori modul de navigaţie ceva mai anevoios.

Prima impresie lăsată de aplicaţia Microsoft este pozitivă, aplicaţia oferind un mediu rapid şi suficient de uşor de controlat. La aceste aspecte se adaugă şi gratuitatea, atrăgătoare în condiţiile în care aplicaţiile RDP de bună calitate au preţuri destul de mari.

Download pentru iOS
Download pentru Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News