Aplicaţia săptămânii: Inputting+

18.07.2015
Aplicaţia săptămânii: Inputting+

Platformă Software: Android

Venit în completarea funcţiilor oferite deja de tastatura preferată pentru Android, Inputting+ te ajută să urmăreşti modificările făcute în textul documentelor editate cu diverse programe. Poţi căuta şi înlocui cuvinte sau porţiuni de text, respectiv anula modificările făcute anterior apelând funcţia Undo. Toate aceste funcţii sunt disponibile prin activarea unui balonaş afişat pe ecran odată cu tastatura folosită în mod obişnuit. Pentru a nu obtura interfaţa tastaturii sau aplicaţia deschisă deja, simbolul Inputting+ poate fi setat cu efect de transparenţă, redimensionat şi mutat oriunde pe ecran.

Un motiv în plus pentru a folosi Inputting+ este rolul aplicaţiei ca plasă de siguranţă pentru documentul la care lucrăm. Astfel, în cazul pierderii accidentale a unei porţiuni sau întreg conţinutul unui document, cauzată de blocarea programului de editare text sau o greşeală comisă de utilizator, Inputting+ te poate ajuta să recuperezi conţinutul pierdut.

Gândită ca şi asistent pentru tastatura de Android, Inputting+ nu dispune de o interfaţă în sensul clasic, toată interacţiunea fiind realizată într-un ecran suprapus peste interfaţa aplicaţiei în care am deschis documentul, activat prin atingerea balonaşului plutitor. În acest ecran facem toate modificările dorite, folosind tastatura implicită a dispozitivului. Putem inspecta istoricul modificărilor făcute până acum şi reveni la o altă versiune a documentului folosind funcţiile Undo/Redo, căuta după cuvinte în text şi chiar înlocui anumite porţiuni apelând funcţia Fiind and Replace. După ce terminăm, textul modificat este sincronizat automat cu documentul la care lucrăm.

Trebuie ştiut că pentru a oferi funcţionalitatea promisă, Inputting+ lucrează cu o arhivă proprie conţinând tot textul introdus sau editat până acum, fapt ce poate prezenta un risc crescut de securitate dacă lucrăm cu documente al căror conţinut nu îl dorim păstrat în memoria telefonului mobil. În mod implicit, Inputting+ păstrează informaţiile în arhivă timp de 30 zile, însă avem posibilitatea să modificăm această limită dacă dorim.

Exceptând permisiunile pentru preluarea textului introdus cu ajutorul tastaturii de Android şi editarea textului în aplicaţiile deschise, solicitate şi acordate la instalarea aplicaţiei, Inputting+ nu transmite textul preluat în internet. Tot pentru siguranţă, Inputting+ exclude din textul preluat câmpurile care fac referire la parole sau alte date de autentificare (există o setare care permite acest lucru) şi oferă funcţie pentru excluderea aplicaţiilor în care nu dorim să beneficiem de funcţii suplimentare pentru editare.

Disponibilă gratuit, aplicaţia Inputting+ oferă şi o versiune Pro cu preţ de 0.99 dolari, care include funcţie Timeline pentru gestionarea istoricului de editare. Aceasta poate fi deosebit de utilă în situaţiile când avem nevoie să recuperăm integral şi cu cât mai puţine bătăi de cap un document modificat sau pierdut accidental. Teoretic, putem obţine acelaşi rezultat şi cu funcţia Undo/Redo, modul Timeline oferind doar o cale mai eficientă şi rapidă.

Opţional, dar de această dată gratuit, Inputting+ poate păstra un istoric şi pentru datele introduse în clipboard. Funcţionalitatea este însă câştigată prin instalarea unei aplicaţii separate numită Clip Stack. Aparţinând aceluiaşi producător, Clip Stack se integrează cu Inputting+ adăugând un buton suplimentar în interfaţa acesteia. Istoricul păstrat în Clip Stack poate fi accesat şi prin intermediul listei de notificări, însă această funcţionalitate poate fi dezactivată dacă nu o considerăm suficient de utilă.

Inputting+ este o aplicaţie gratuită pentru telefoanele Android şi poate fi descărcată din Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult