Apple oferă ghid pentru trecerea de la Android la iOS

17.09.2014
Apple oferă ghid pentru trecerea de la Android la iOS

Apple pregăteşte terenul pentru lansarea iPhone 6 cu un ghid de tranziţie de pe Android pe iOS. Aparent, compania consideră că lansarea celor două dispozitive cu ecrane mai mari vor atrage mai mulţi utilizatori ai sistemului de operare de la Google spre ecosistemul propriu şi încearcă să le uşureze procesul de mutare a informaţiilor de pe o platformă pe cealaltă.

Ghidul se găseşte pe pagina de suport tehnic a companiei şi oferă informaţii despre cum să muţi informaţii personale precum contacte şi date din calendar de pe Android pe iOS, despre cum să muţi fişiere multimedia precum imagini, clipuri şi muzică, dar şi cărţi, documente şi aplicaţii.

La capitolul aplicaţii însă, documentaţia este cam scurtă, întrucât nu există nicio metodă de a transfera cumpărăturile din Google Play Store pe AppStore. Apple se laudă însă că cele mai multe aplicaţii uzuale de pe Android se găsesc şi pe iOS şi îndeamnă noii uitilizatori să acceseze magazinul de aplicaţii şi să îşi descarce software-ul preferat. Nu este specificat însă faptul că anumite aplicaţii pot costa bani.

În rest totul este destul de bine scris, Apple îndemnând utilizatorii să folosească aplicaţii precum Android File Transfer pentru a descărca fişierele de pe vechiul telefon şi îi învaţă să folosească iTunes pentru transferul de fişiere multimedia. Probabil că un astfel de ghid ar fi indicat pentru citire chiar şi pentru utilizatorii mai vechi de iOS, care încă nu au reuşit să se obişnuiască cu folosirea iTunes.

Dacă acest ghid va fi sau nu folosit de un număr mare de utilizatori noi de iOS vom afla în zilele următoare, după ce noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus ajung în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult