Apple va lansa o aplicaţie de Android care să ajute utilizatorii să treacă la iOS

Apple va lansa o aplicaţie de Android care să ajute utilizatorii să treacă la iOS

Apple încearcă să ademenească utilizatorii de Android în tabăra iOS cu o aplicaţie menită să automatizeze transferul datelor importante către telefonul iPhone proaspăt achiziţionat.

Astfel, utilizatorii dornici să facă saltul la iOS nu trebuie decât să descarce aplicaţia Move to iOS din magazinul Google Play şi să se autentifice folosind datele contului de iOS. Mai departe, utilitarul prezent deja pe telefonul sau tableta cu sistem iOS 9 va prelua automat listele de contacte, istoricul la navigare, colecţia de bookmark-uri, poze, filmuleţe, înregistrările din calendar, conturile email, colecţia de muzică şi cărţi în format electronic.

Apple va lansa o aplicaţie de Android care să ajute utilizatorii să treacă la iOS

În cazul aplicaţiilor instalate, aplicaţia va oferi sugestii cu versiuni echivalente pentru iOS, dacă sunt disponibile. Similar, aplicaţiile disponibile contracost vor fi adăugate în Wish List-ul iTunes, putând fi cumpărate mai târziu. Ţinând cont de faptul că multe dintre aplicaţiile larg răspândite oferă deja suport multi-platformă, trecerea de la Android la iOS nu ar trebui să pună probleme majore, exceptând poate doar costul suplimentar cu achiziţionarea unora dintre aplicaţii şi în versiune pentru iOS.

Aplicaţia Move to iOS încă nu este disponibilă în magazinul Play Store, urmând să fie adăugată la momentul lansării oficiale a sistemului iOS 9.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult