AV Comparatives Real World Protection: campionii protecţiei antivirus în perioada august-noiembrie 2013

AV Comparatives Real World Protection: campionii protecţiei antivirus în perioada august-noiembrie 2013

Cunoscuta organizaţie AV Comparatives, una dintre cele mai renumite companii care se ocupă cu testarea soluţiilor antivirus, a publicat rezultatele raportului Real World Protection Test pentru perioada august-noiembrie 2013. Spre deosebire de alte teste întocmite de companie, care vizează rata de detecţie la cerere sau rata de detecţie a algoritmilor euristici, Real World Protection Test  este o suită care analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de o utilizarea reală a unui calculator.

Conform descrierii, toate aplicaţiile sunt folosite cu setările implicite şi cu actualizările automate activate, specialiştii companiei folosind zilnic rutine de scanare automată sau manuală a unor noi tipuri de ameninţări, care sunt apoi folosite în mediul izolat utilizat pentru testare. În perioada august-noiembrie 2013, cele 22 de produse cuprinse în această analiză au fost supuse unui număr de 75.000 de teste, câte 3423 pentru fiecare produs în parte, din care doar 1821 au fost considerate valide.

În perioada analizată de AV Comparatives, cel mai performant produs a fost Kaspersky Internet Security 2014, care a atins o rată de detecţie de 99,9 procente. O surpriză plăcută a oferit-o produsul gratuit Panda Cloud Free Antivirus, care a reuşit să urce de la rata anterioară de detecţie de 97,4% şi să ocupe acum locul al doilea cu 99,8%. Locul al treilea al topului a fost ocupat de soluţia autohtonă Bitdefender Internet Security, care a atins o rată de detecţie de 99,7%.

La capătul opus al clasamentului se remarcă produsul Microsoft Security Essentials, care a ocupat ultimul loc cu o rată de detecţie de numai 91,9 procente, iar AVG, un produs printre utilizatori, a obţinut un dezamăgitor scor de 95,7%.

Rezultatele complete al testului Real World Protection Test august-noiembrie 2013 pot fi găsite pe site-ul organizaţiei AV Comparatives.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News