Bitdefender Clueful permite analiza securităţii aplicaţiilor Android

21.05.2013
Bitdefender Clueful permite analiza securităţii aplicaţiilor Android

După ce a fost lansat pe platforma iOS, eliminat din App Store de către Apple şi implementat ulterior sub forma unui serviciu Web, aplicaţia Clueful de la Bitdefender a ieşit din perioada de test şi a fost lansată şi pe platforma Android şi le oferă utilizatorilor un instrument pentru verificarea securităţii aplicaţiilor instalate pe telefonul mobil sau tabletă.

Produsul gratuit de la Bitdefender este simplu de utilizat, acesta scanând toate aplicaţiile instalate şi, prin utilizarea datelor centralizate de producător, oferă utilizatorului şansa de a vedea care sunt posibilele căi prin care datele sale personale ar putea fi puse în pericol.

Pentru fiecare aplicaţie instalată, aplicaţia afişează gradul de securitate acordat de Bitdefender, eventualele comportamente nedorite, lista permisiunilor cerute şi site-urile pe care aplicaţia le contactează. Interfaţa permite si sortarea rapidă după criterii precum accesul la informaţii private, utilizarea de conexiuni necriptate sau accesul la serviciile de localizare, permiţând utilizatorului să-şi facă o imagine clară asupra aplicaţiilor instalate şi a securităţii datelor sale

Bitdefender Clueful este un produs gratuit care se poate instala din Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News