Browserul Chrome va putea analiza conţinutul imaginilor folosind tehnologii AI

Autor: Aurelian Mihai 10.10.2019
Browserul Chrome va putea analiza conţinutul imaginilor folosind tehnologii AI

Google a decis să integreze tehnologiile de inteligenţă artificială folosite deja cu alte produse ale companiei şi în browserul Chrome.

Astfel, Google Chrome va putea auto-genera descrieri în formă text pentru imaginile încărcate în paginile web. Procesarea efectivă implică trimiterea imaginilor către serverele Google. Descrierile astfel ataşate sunt utile îndeosebi persoanelor cu deficienţe de vedere, care pot beneficia de această funcţionalitate împreună cu opţiunea pentru sintetizare vocală a porţiunilor de text.

Iniţiativa Google este bazată pe faptul că majoritatea conţinutului disponibil online este prezentat predominant în formă vizuală, textul inclus nepermiţând informarea completă a cititorului. Augmentat cu tehnologii AI, Google Chrome va putea umple golurile rămase ataşând descrieri în formă text pentru elementele vizuale din pagină, compensând pentru situaţiile des întâlnite în care pozele sunt ataşate ca atare.

Utilizatorii care au nevoie de această funcţionalitate pot activa etichetarea automată a imaginilor din meniul Chrome Settings, vizitând secţiunea Accessibility. Important de ştiut, opţiunea Get image descriptions from Google este afişată doar utilizatorilor care au configurat în prealabil funcţionalitatea Screen Reader (Narrator), inclusă cu sistemul de operare Windows.

 

Tags: