Cele mai tari aplicaţii de iPhone din 2011

Cele mai tari aplicaţii de iPhone din 2011

iPhone-ul, oricât de controversat ar fi, rămâne în continuare unul dintre cele mai râvnite gadgeturi. Iar magazinul de aplicaţii AppStore este rezervorul de unde se alimentează gadgeturile Apple. Anul acesta, lăsând la o parte aplicaţia exclusivă şi explozivă preinstalată pe noul iPhone 4S (Siri, desigur), posesorii de iPhone şi-au îndreptat atenţia către platformele de socializare şi jocuri.

Aplicaţiile de productivitate se regăsesc şi ele în top, dar gradul lor de popularitate păleşte în faţa Facebook-ului sau Foursquare-ului.

iTunes

Un clasament precis este evident imposibil de întocmit, având în vedere diversitatea segmentelor pe care se încadrează aplicaţiile. În orice caz, posesorii de iPhone s-au delectat în 2011 cu următoarele (ordinea este irelevantă):

Camera+

Dezvoltată de un fotograf profesionist, aplicaţia Camera+ vine cu un set extins de facilităţi faţă de cele oferite de software-ul standard preinstalat: fotografiere în rafală, stabilizator de imagine şi temporizator sunt doar câteva dintre ele. După realizarea capturilor, ai la dispoziţie o mulţime de instrumente pentru editare: crop (decupare), efecte digitale, adăugare rame ş.a.m.d.

Cut the Rope

Angry Birds a dominat în 2010 topurile din AppStore. Anul acesta însă, a lăsat locul unui joc cel puţin la fel de „addictive”, dar din punctul multora de vedere mult mai logic şi mai inteligent gândit: Cut the Rope. Este tot un joc tip puzzle, dar în care hazardul nu îşi are locul. Ca şi la şah, trebuie să gândeşti câteva mutări înainte de a acţiona. În cazul de faţă, trebuie să tai în aşa fel frânghiile încât bomboana suspendată să ajungă în gura broscoiului Om Nom.

Plants vs. Zombies

La fel ca şi filmele cu zombie, care nu au dus niciodată lipsă de fani, jocul Plants vs. Zombies promite o lobotomizare lentă dar sigură. Un joc în care nu trebuie să gândeşti prea mult ci mai degrabă să acţionezi rapid pentru a împiedica creaturile reactivate să ajungă în casa ta şi să te devoreze.

Word Lens

Word Lens este o aplicaţie bazată pe realitatea augmentată. Cu ajutorul camerei de pe iPhone, poţi traduce în timp real diverse însemne şi pancarde pe care le întâlneşti pe stradă. Astfel, când călătoreşti într-o ţară a cărei limbă îţi este pe deplin necunoscută, te poţi orienta mai uşor.

Weather Channel

Aplicaţia meteo preinstalată pe iPhone se pare că nu este pe placul utilizatorilor, din moment ce marea majoritate optează pentru Weather Channel, o alternativă care oferă avertismente, prognoze pe termen lung şi multe alte informaţii legate de starea vremii.

AroundMe

Cu această aplicaţie localizezi rapid punctele de interes aflate în apropierea ta: restaurante, bancomate, benzinării, spitale, magazine, hoteluri şi multe altele.

Mixology

Mixology te transformă într-un barman excepţional, punându-ţi la dispoziţie o sumedenie de ingrediente pe care le poţi amesteca pentru prepararea unui cocktail de vis.

Lose it!

Cum din ce în ce mai mulţi indivizi se confruntă cu obezitatea, Lose It! este şi normal să fie o aplicaţie populară. Nu de alta dar furnizează utilizatorilor informaţii destul de exacte cu privire la numărul de calorii consumate şi istoricul alimentaţiei. Cu toate acestea, rezultatele depind tot de renunţarea la sedentarism şi trecerea la o viaţă activă din punct de vedere fizic. Iar aici intervine iarăşi Lose It, cu o secţiune specială în care contorizezi efortul depus.

Facebook

Facebook nu mai are nevoie de nicio prezentare. Platforma de socializare numărul unu este şi în topul preferinţelor utilizatorilor de iPhone.

Foursquare

Foursquare este tot o aplicaţie de socializare, dar bazată pe localizare. Prin intermediul Foursquare poţi transmite prietenilor unde te afli, fără să fie nevoie să mai dai zeci de telefoane sau să trimiţi SMS-uri în masă.

Springpad

Springpad este un organizator excelent ce înglobează tot ce ai nevoie pentru a şti la tot pasul ce ai de făcut şi ce urmează să faci. Springpad include agendă clasică de notiţe, reminder-e foto, inventar de mâncăruri şi multe altele.

Whatsapp Messenger

Whatsapp Messenger este una dintre cele mai apreciate platforme de Instant Messaging şi nu doar de către posesorii de iPhone, ci şi de restul utilizatorilor de telefoane smart cu Android, Symbian şi Blackberry. Asta pentru că aplicaţia permite comunicarea între toţi membrii, indiferent de ce sistem de operare folosesc.

Fără îndoială, există multe alte aplicaţii de iPhone care ar merita să intre în top. Dar vă lăsăm pe voi să vă exprimaţi preferinţele.

Care sunt aplicaţiile tale preferate pe iPhone?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News