CEO-ul Apple, Tim Cook, admite eşecul înregistrat cu iOS 6 Maps

28.09.2012
CEO-ul Apple, Tim Cook, admite eşecul înregistrat cu iOS 6 Maps

Nu se întâmplă prea des ca Apple să recunoască o înfrângere, cu atât mai mult într-o scrisoare deschisă în care să recomande produse competitoare drept alternative temporare la serviciile proprii.

iOS Maps

CEO-ul Apple, Tim Cook, a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care îşi cere scuze în mod public pentru eşecul înregistrat cu aplicaţia iOS 6 Maps, recunoscând faptul că aceasta nu s-a ridicat la standardele promise. Acesta continuă mesajul său recomandând clienţilor Apple soluţii alternative la care să apeleze până când aplicaţia Maps va fi adusă la un nivel de calitate acceptabil. Printre sugestiile oferite se numără aplicaţiile Bing Maps, Mapquest şi Waze, dar şi aplicaţii web oferite de Nokia şi Google.

Scrisoarea înaintată de noul CEO Apple este oarecum asemănătoare celei prezentate de Steve Jobs în anul 2007, când acesta şi-a cerut scuze în mod public faţă utilizatorii frustraţi de reducerea preţului la telefoane iPhone, aplicată după mai puţin de trei luni de la lansarea acestora pe piaţă. Un alt gest sinonim cu recunoaşterea unei înfrângeri a fost făcut şi faţă de posesorii de telefoane iPhone 4 care au avut probleme cu stabilitatea semnalului la reţeaua de telefonie mobilă, Apple oferind carcase de protecţie speciale menite să atenueze problemele generate de antenă.

CEO-ul Apple, Tim Cook, admite eşecul înregistrat cu iOS 6 Maps

Venind la doar câteva zile după lansarea sistemului iOS 6 şi cu atingere faţă de un serviciu premium oferit pentru produsele Apple, mesajul lui Tim Cook încearcă să repare puţin din prejudiciul adus asupra imaginii companiei, chiar dacă problema de fond este departe de a fi rezolvată. Între timp, utilizatorii de telefoane şi tablete cu sistem iOS 6 nu pot decât să spere că aplicaţia iOS Maps va fi remediată în timp util şi la nivelul promisiunilor făcute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult