Tab Mix Plus, controlul complet asupra tab-urilor din Firefox

Extensiile sunt cele care diferenţiază Firefox de restul browserelor Web şi în acelaşi timp au contribuit şi vor contribui şi în continuare la creşterea popularităţii browser-ului celor de la Mozilla. Extensiile, sau add-on-urile cum mai sunt ele cunoscute, îţi dau libertatea de a alege, în funcţie de propriile obişnuinţe de navigare, ce facilităţi instalezi. Dacă ai nevoie să afişezi prognoza meteo sau să fii la curent rezultatele meciurilor aflate în plină desfăşurare nu ai de făcut decât să instalezi extensia care introduce funcţia respectivă.

Cel mai popular add-on

Tab Mix Plus este o extensie obligatorie pentru cei care vor configureze Tab Browsing-ul din Firefox. Cu ajutorul acestei extensii se pot modifica zeci de parametri ce ţin de modul în care Firefox gestionează taburile. Tab-urile sunt cele care ne permit navigarea pe mai multe site-uri în cadrul aceleiaşi ferestre. Chiar dacă nu a făcut decât să integreze facilitatea introdusă pentru prima oară de browserul norvegienilor de la Opera, Mozilla a adus o serie de îmbunătăţiri (ce aveau să fie mai târziu incluse de Microsoft în Internet Explorer 7), însă nu suficiente pentru cei care doresc să deţină controlul total asupra tab-urilor din Firefox. Pentru aceştia în primul rând, dar nu numai, Tab Mix Plus este cea mai importantă extensie. Odată instalată, veţi putea accesa fereastra de configurare prin intemediul intrării Tab Mix Plus din cadrul meniului Tools.

Modificarea comportamentului link-urilor

Cu Tab Mix Plus puteţi să modificaţi felul în care Firefox deshide tab-urile ce au ca sursă link-uri din diverse surse. Puteţi, de exemplu, să stabiliţi ca link-urile care în mod normal s-ar fi deschis într-o fereastră nouă să fie preluate de un tab nou al ferestrei curente, să alegeţi dacă link-urile provenite din programe externe (messenger, e-mail etc.) se vor deschide într-un tab nou sau într-o altă fereastră sau să forţaţi toate link-urile, indiferent de taget-ul lor, să se deschidă într-un tab nou.

tab mix plus