Instalarea pachetelor de actualizare, obligatorie pe dispozitivele cu sistem Windows 10

20.07.2015
Instalarea pachetelor de actualizare, obligatorie pe dispozitivele cu sistem Windows 10

Deşi esenţială pentru protejarea dispozitivelor împotriva formelor de malware şi alte ameninţări venite din internet, instalarea pachetelor de actualizare Windows este neglijată de mulţi utilizatori, care din diferite motive aleg să le amâne pentru durate mari de timp sau chiar să le blocheze complet, dezactivând serviciul Windows Update. Drept consecinţă, milioane de PC-uri conectate la internet ajung să fie infiltrate de viruşi prin exploatarea unor vulnerabilităţi cunoscute de mai multe luni sau chiar ani, dar rămase neremediate prin neaplicarea la timp a patch-urilor de securitate necesare.

Instalarea pachetelor de actualizare, obligatorie pe dispozitivele cu sistem Windows 10

Aceste neplăceri ar trebui să fie de domeniul trecutului pentru dispozitivele cu sistem Windows 10 după ce Microsoft a ajustat termenii acordului de licenţiere ataşat ediţiei Windows 10 pentru consumatori, prevăzând aplicarea automată a pachetelor de actualizare, imediat ce acestea sunt disponibile şi fără o notificare prealabilă a utilizatorilor.

Astfel, utilizatorii Windows 10 Home mai au posibilitatea să decidă doar amânarea repornirilor de sistem solicitate după aplicarea anumitor pachete de actualizare, respectiv să aleagă o oră la care repornirea automată să nu interfereze cu folosirea normală a dispozitivului.

Regula nu se aplică însă şi clienţilor din mediul de afaceri, ediţia Windows 10 Pro permiţând companiilor să aplice propriile reguli de securitate, amânând sau omiţând instalarea anumitor pachete de actualizare, dacă măsura este considerată necesară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult