Microsoft nu vrea să schimbăm Edge cu un alt browser

19.10.2015
Microsoft nu vrea să schimbăm Edge cu un alt browser

Odată cu lansarea Windows 10, Microsoft a pornit o campanie agresivă de promovare a propriilor servicii şi aplicaţii integrate în noul sistem de operare. După ce a încercat să îi atragă pe cei care nu au făcut încă trecerea la noua versiune de Windows cu selectarea automată a actualizării, Microsoft încearcă acum să ţină cât mai mulţi utilizatori pe browserul Edge, făcând setarea unui alt browser ca implicit puţin mai complicată.

Conform utilizatorilor care au pus mâna pe varianta „preview build 10568”, atunci când încerci să setezi un alt browser decât Edge ca preferat, apare un nou mesaj. Scopul acestuia este să îi convingă pe ce încă nehotărâţi să ofere o şansă software-ului de navigare online de la Microsoft, înşiruind o serie de avantaje ale acestuia. În partea de jos a astui dialog apare butonul „Don’t switch and try it now”, care este mare şi albastru, foarte uşor de văzut şi care invită către un click, iar sub acesta, cu text mic şi fără chenar, opţiunea „Switch anyway”.

Se pare însă că că schimbarea nu este valabilă doar în cadrul browserului, ci apare şi atunci când doreşti să schimbi aplicaţiile implicite pentru alte funcţii precum redarea de conţinut multimedia. Cei care doresc să schimbe aplicaţia care să deschidă fotografii, care să redea muzică sau fişiere video sunt întâmpinaţi de acelaşi mesaj, care îndeamnă păstrarea variantelor Microsoft.

Întrucât vorbim despre o versiune de Windows 10 care încă nu a fost livrată în mod oficial nici măcar membrilor Windows Insider, este posibil ca în urma feedback-ului negativ ca aceste schimbări să nu ajungă în versiunea finală a sistemului de operare. Noul build „preview” este aşteptat în săptămânile următoare şi probabil că vom afla odată ce acesta se livrează dacă noul sistem de setare a aplicaţiilor implicite va fi sau nu implementat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult