Windows 8, fără Start Menu şi ferestre transparente?

21.05.2012
Windows 8, fără Start Menu şi ferestre transparente?

Microsoft continuă să uimească prin schimbările aduse sistemului Windows 8, dar nu neapărat într-un mod plăcut.

După ce am aflat potrivit unor stiri onlineWindows 8 nu va avea buton Start Menu, acum aflăm că Microsoft a decis să renunţe şi la celebra interfaţă Aero Glass, introdusă odată cu Windows Vista şi foarte apreciată pentru aspectul estetic deosebit. Fără nici o urmă de îndoială, interfaţa Aero Glass a diferenţiat într-un mod categoric noile versiuni Windows, ajutându-ne să uităm definitiv de era ferestrelor cenuşii din Windows 95/98/2000, sau aspectul ca de benzi desenate al ferestrelor în stil Windows XP.

Windows 8, fără Start Menu şi ferestre transparente?

Într-o primă instanţă, renunţarea la interfaţa Aero Glass înseamnă un aspect mai şters pentru interfaţa clasică, non-Metro, din Windows 8. Potrivit reprezentanţilor Microsoft, schimbările de ordin vizual includ o aplatizare a suprafeţelor, înlăturarea reflecţiilor şi restrângerea la o paletă de culori mai redusă pentru desenarea ferestrelor.

În ciuda tuturor schimbărilor aduse la nivel de interfaţă, reprezentaţii companiei nu se arată prea îngrijoraţi de eventualele critici, mizând în schimb pe idea că în cele din urmă utilizatorii se vor adapta şi vor accepta oricum noua formă de prezentare a sistemului de operare.

La capitolul critici, Microsoft a admis existenţa unor probleme de utilizare cu sistemul de gesturi implementat pentru interfaţa touch din versiunea Windows 8 Consumer Preview, explicând că acestea se datorează lipsei de maturitate a versiunii Consumer Preview. Potrivit companiei, deficienţele au fost deja rezolvate pentru versiunea Windows 8 Release Preview, iar îmbunătăţirile ar trebui să fie evidente pentru utilizatori, odată ce aceştia vor avea ocazia să încerce noua ediţie Windows 8.

Windows 8 Release Preview va fi pus la dispoziţia publicului începând cu data de 5 iunie 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult