Windows 8 promite consum redus de memorie RAM

Windows 8 promite consum redus de memorie RAM

Chiar dacă memoria RAM a ajuns atât de ieftină încât oricine îşi permite instalarea a 4 GB sau chiar 8 GB fără nicun fel de probleme, Microsoft vrea un Windows 8 care să nu abuzeze de aceste resurse. Bill Karagounis, unul dintre managerii de dezvoltare ai sistemului a detaliat pe blog cum anume va consuma Windows 8 puţină memorie:

1. Sistemul va căuta în RAM conţinutul duplicat şi va păstra o singură copie.

2. Numeroasele servicii Windows (Windows Services) din precedentele versiuni (Vista / 7) au fost reduse sau optimizate: până în această fază, 13 servicii au fost eliminate, altele au fost trecute în modul pasiv (activarea lor se va face manual) sau în modul „Start on Demand” – pornesc automat în momentul în care este nevoie de ele.

Windows 8 va consuma putina memorie RAM

3. Dezvoltatorii au răscolit în cenuşa Windows-ului încă de la începuturi şi au găsit funcţii şi proceduri învechite ce rămăseseră aproape neschimbate, deşi stăteau la baza versiunilor noi. Acestea au fost optimizate sau s-a renunţat la anumite module de care nu mai era nevoie.

4. Windows 8 va avea un alt sistem de alocare a resurselor pentru aplicaţii, un sistem bazat pe priorităţi.

Optimizările sunt fără îndoială binevenite, iar utilizatorii care folosesc calculatoare sau laptopuri modeste (cum sunt netbook-urile) vor sesiza mai bine toate aceste îmbunătăţiri.

În acelaşi timp, optimizarea resurselor RAM în Windows 8 va permite producătorilor de computere să dezvolte sisteme cu puţină memorie RAM, dar care au avantajul consumului mic de energie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News