Windows 9 primeşte centru de notificări, responsabil cu centralizarea alertelor din aplicaţii

Windows 9 primeşte centru de notificări, responsabil cu centralizarea alertelor din aplicaţii

Limitat sub Windows 8 la alerte scurte afişate direct pe ecran, suportul pentru gestionarea notificărilor generate de aplicaţii şi mesajele de sistem va fi substanţial îmbunătăţit sub Windows 9. Luând drept model funcţia similară disponibilă pe telefoane cu sistem Windows Phone 8.1. Microsoft plănuieşte introducerea unui centru de notificări dedicat.

Suportând atât aplicaţii Windows pentru PC, cât şi cele pentru tablete, noul centru de notificări accesibil dintr-un buton dedicat adăugat pe taskbar grupează alertele în ordine cronologică. Mesajele prezente în lista derulabilă pot fi şterse individual, sau toate odată.

Din păcate versiunea surprinsă în filmuleţul de mai jos nu oferă suport pentru interacţiune directă cu aplicaţiile care au generat alertele respective. Spre exemplu, nu putem răspunde la un mesaj Skype activând alerta pentru recepţionarea acestuia afişată în centrul de notificări. Totuşi, având de-a face cu o versiune preliminară de Windows 9, putem fi încrezători că  funcţiile lipsă vor fi adăugate la timp pentru lansarea Windows 9 de anul viitor.

O primă impresie despre schimbările aduse următoarei versiuni Windows ne vom putea forma cu ajutorul ediţiei Windows Technical Preview, disponibilă publicului pentru testare la începutul lunii octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult