Yahoo Messenger 11 beta, mai multă distracţie la pachet

Popularul serviciu Yahoo Messengerprimeşte încă un upgrade, ce aduce noi modalităţi de a comunica cuprietenii şi familia, într-un mod mai interactiv şi distractiv.

Jocuri interactive în Yahoo Messenger

Pe lângă obişnuitele mesaje text, apeluri video şi mesagerievocală, utilizatorii Yahoo Messenger 11 pot accesa o întreagă seriede jocuri interactive direct din interfaţaaplicaţiei, pe care le pot juca împreună cu prietenii sau familia.Putem iniţia propriile sesiuni de joc, sau ne putem alătura unuijoc deja creat, concurând în echipe sau unul împotrivaceluilalt.

Printre jocurile disponibile momentan se numărăFishville, Pool, Balloono, Draw My Thing, Happy Harvest şiHappy Manor, iar alte jocuri printre care şi MafiaWars for vor fi disponibile în curând.

Mai multă interoperabilitate cu reţelele de socializareonline

Yahoo Messenger 11 aduce o mai bună interoperabilitate cuutilizatorii celor mai populare reţele desocializare.

Acum putem vizualiza şi comenta update-uri venite din reţeleleYahoo! Pulse, Flickr, Facebook, Twitterşi altele, direct din interfaţa Yahoo Messenger. De asemeneastatusul de pe Messenger este afişat simultan şi în reţelele Yahoo!Pulse, Facebook şi Twitter.

Dacă până acum puteam iniţia sesiuni de chat cu utilizatoriireţelei WindowsLive, acum putem face acelaşi lucru şi cu prietenii din reţeauaFacebook.

Suport mai bun pentru telefoane mobile

Cei obişnuiţi să comunice şi de pe telefonul mobil, auposibilitatea de a iniţia apeluri video gratuite şi de a împărţi cuprietenii poze şi secvenţe video. Astfel de conexiuni pot fiiniţiate între PC-uri şi telefoane iPhone, iar mai nou şidispozitivele cu sistem de operare Android(versiune 2.2 sau mai nouă).

Cu Yahoo Messenger 11 ne putem loga de pe mai multe calculatoaresimultan pentru a nu pierde mesajele importante, iar sesiunile IMiniţiate la tastatura calculatorului pot continua neîntrerupte petelefon, sau orice alt dispozitiv cu acces la internet.

Acces mai facil în arhiva de mesaje

Cei care obişnuiesc să păstreze arhive cu discuţiile purtate însesiunile IM, au acum posibilitatea de a accesa conversaţiile celemai recente de pe orice alt calculator la care sunt logaţi, iarpentru un acces rapid la informaţiile din arhivă pot apela acum şila o funcţie de căutare.

Din păcate pentru a ne putea bucura de această facilitate,arhiva de conversaţii trebuie copiată pe serverele Yahoo, iar noitrebuie să ne dăm acordul pentru ca Yahoo să aibă acces la aceastăarhivă. Din fericire aceia dintre noi care nu doresc să aibă peserverele Yahoo copii complete pentru toate discuţiile purtate însesiunile de IM, pot alege să folosească în continuare arhivelocale, stocate în calculatorul propriu.

Concluzie

Chiar şi fără aceste noi inovaţii, Yahoo Messenger era deja oaplicaţie foarte populară şi acceptată de publicul larg. În timp ceincluderea jocurilor de socializare este cu siguranţă o decizieinspirată, ce permite utilizatorilor să interacţioneze într-un modplăcut, nu acelaşi lucru poate fi spus despre modificările adusesistemului de arhivare a mesajelor, schimbare ce îl poatetransforma într-o unealtă puternică şi potenţial periculoasă despionare a utilizatorilor.

În privinţa extinderii suportului pentru reţele de socializare,această mişcare era una uşor de anticipat, dat fiind popularitateaenormă de care se bucură unele dintre ele. Rămâne de văzut dacănoile facilităţi vor fi sau nu pe placul vastei majorităţi autilizatorilor, mai ales că nu toţi folosesc asemenea servicii.

Descarcă Yahoo Messenger11 beta de aici.