Yahoo Messenger 11 beta, mai multă distracţie la pachet

Popularul serviciu Yahoo Messenger primeşte încă un upgrade, ce aduce noi modalităţi de a comunica cu prietenii şi familia, într-un mod mai interactiv şi distractiv.

Jocuri interactive în Yahoo Messenger

Pe lângă obişnuitele mesaje text, apeluri video şi mesagerie vocală, utilizatorii Yahoo Messenger 11 pot accesa o întreagă serie de jocuri interactive direct din interfaţa aplicaţiei, pe care le pot juca împreună cu prietenii sau familia. Putem iniţia propriile sesiuni de joc, sau ne putem alătura unui joc deja creat, concurând în echipe sau unul împotriva celuilalt.

Printre jocurile disponibile momentan se numără Fishville, Pool, Balloono, Draw My Thing, Happy Harvest şi Happy Manor, iar alte jocuri printre care şi Mafia Wars for vor fi disponibile în curând.

Mai multă interoperabilitate cu reţelele de socializare online

Yahoo Messenger 11 aduce o mai bună interoperabilitate cu utilizatorii celor mai populare reţele de socializare.

Acum putem vizualiza şi comenta update-uri venite din reţelele Yahoo! Pulse, Flickr, Facebook, Twitter şi altele, direct din interfaţa Yahoo Messenger. De asemenea statusul de pe Messenger este afişat simultan şi în reţelele Yahoo! Pulse, Facebook şi Twitter.

Dacă până acum puteam iniţia sesiuni de chat cu utilizatorii reţelei Windows Live, acum putem face acelaşi lucru şi cu prietenii din reţeaua Facebook.

Suport mai bun pentru telefoane mobile

Cei obişnuiţi să comunice şi de pe telefonul mobil, au posibilitatea de a iniţia apeluri video gratuite şi de a împărţi cu prietenii poze şi secvenţe video. Astfel de conexiuni pot fi iniţiate între PC-uri şi telefoane iPhone, iar mai nou şi dispozitivele cu sistem de operare Android (versiune 2.2 sau mai nouă).

Cu Yahoo Messenger 11 ne putem loga de pe mai multe calculatoare simultan pentru a nu pierde mesajele importante, iar sesiunile IM iniţiate la tastatura calculatorului pot continua neîntrerupte pe telefon, sau orice alt dispozitiv cu acces la internet.

Acces mai facil în arhiva de mesaje

Cei care obişnuiesc să păstreze arhive cu discuţiile purtate în sesiunile IM, au acum posibilitatea de a accesa conversaţiile cele mai recente de pe orice alt calculator la care sunt logaţi, iar pentru un acces rapid la informaţiile din arhivă pot apela acum şi la o funcţie de căutare.

Din păcate pentru a ne putea bucura de această facilitate, arhiva de conversaţii trebuie copiată pe serverele Yahoo, iar noi trebuie să ne dăm acordul pentru ca Yahoo să aibă acces la această arhivă. Din fericire aceia dintre noi care nu doresc să aibă pe serverele Yahoo copii complete pentru toate discuţiile purtate în sesiunile de IM, pot alege să folosească în continuare arhive locale, stocate în calculatorul propriu.

Concluzie

Chiar şi fără aceste noi inovaţii, Yahoo Messenger era deja o aplicaţie foarte populară şi acceptată de publicul larg. În timp ce includerea jocurilor de socializare este cu siguranţă o decizie inspirată, ce permite utilizatorilor să interacţioneze într-un mod plăcut, nu acelaşi lucru poate fi spus despre modificările aduse sistemului de arhivare a mesajelor, schimbare ce îl poate transforma într-o unealtă puternică şi potenţial periculoasă de spionare a utilizatorilor.

În privinţa extinderii suportului pentru reţele de socializare, această mişcare era una uşor de anticipat, dat fiind popularitatea enormă de care se bucură unele dintre ele. Rămâne de văzut dacă noile facilităţi vor fi sau nu pe placul vastei majorităţi a utilizatorilor, mai ales că nu toţi folosesc asemenea servicii.

Descarcă Yahoo Messenger 11 beta de aici.