Este aproape oficial: Google va renunţa la Nexus în favoarea brandului „Pixel”

13.09.2016
Este aproape oficial: Google va renunţa la Nexus în favoarea brandului „Pixel”

Cea mai recentă verisune pentru dezvoltatori a sistemului de operare Android 7.0 Nougat sugerează încă odată că noile smartphone-uri Google care urmează să fie lansate în toamna acestui an vor renunţa la brandingul Nexus. După diverse leak-uri referitoare la smartphone-urile Sailfish şi Marlin, care par a fi realizate în parteneriat cu HTC, schimbarea numelui interfeţei „Nexus Launcher”  în „Pixel Launcher” aproape confirmă faptul că în curând vom avea de a face cu primele smartphone-uri din gama Pixel.

Informaţiile vin de la LlabTooFeR, dezvoltatorul versiunii personalizate de Android Maximus HD, care a oferit informaţii despre referinţe la brandul Pixel în cadrul Android 7.0 în ultimele câteva săptămâni. Se pare că noul launcher care se va lansa cel mai probabil odată cu debutul noilor smartphone-uri şi cu ceea ce pare a fi versiunea 7.1 a sistemului de operare face trecerea la numele de Pixel, fără să schimbe foarte multe lucruri.

Interfaţa arată în mare parte la fel ca în versiunea deja lansată, singurele diferenţe sesizabile fiind suportul pentru afişarea meniurilor în modul „landscape”, adăugarea opţiunii „Daily Wallpaper”, care setează automat imaginea de fundal în fiecare zi, cât şi schimbarea pictogramei pentru aplicaţia Google Calendar, care afişează acum data curentă şi nu o dată generică statică. Cei mai curajoşi dintre utilizatori pot să descarce noul Pixel Launcher în format .apk pentru a-l instala pe terminelele compatibile.

Se pare că launcher-ul şi noua componentă care schimbă fundalul sunt două aplicaţii separate, deci este necesară descărcarea ambelor pentru a primi funcţionalitatea completă pe actualul Android 7.0. Am ataşat mai jos link-urile către descărcare, care nu sunt în niciun fel garantate pentru funcţionare. Pentru a evita eventuale neplăceri, cel mai bun sfat este să aşteptaţi lansarea smartphone-urilor Pixel şi Pixel XL, cât şi a noii versiuni 7.1 a sistemului de operare Android care se zvoneşte că vor fi prezentate pe data de 4 octombrie.

Descarcă Pixel Launcher

Descarcă Wallpaper selector

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult